14. nov
 
Hvordan stemme for klima og miljø
Usikker på hvordan du skal stemme for klima og miljø i årets lokalvalg? Her er 5 forslag til hvordan du kan gå fram:

Publisert: 08.sep.2019 16:00
Oppdatert: 06.sep.2019 23:35

Ta en valgomat. De er ofte bedre verktøy enn å lese partiprogram, fordi de gir et mer ufiltrert bilde av hvordan partiene prioriterer i praksis. Ta flere for å kvalitetssikre.

Finn ut hva som er de store sakene lokalt. I de fleste kommuner er utslipp fra transport desidert størst. Hva vil partiene gjøre for å få ned transportutslippene? Hva er de andre store utslippskildene i din kommune og hvordan vil partiene ta vare på naturen der du bor? Svaret finner du i partiprogrammene eller i lokalavisa.

Sjekk ut lokale samarbeidsblokker. Det er ikke bare hva slags politikk partiene har oppgitt i programmene sine som teller, men også hvem de skal samarbeide med – og hvordan.

Snakk med kandidatene. Norske politikere er som regel veldig trivelige og interesserte i å prate med deg. Ikke hast forbi, men bruk fem minutter på en prat. I tillegg til å finne ut ting om kandidatene, kan du jo selv komme med gode forslag til hva lokalpolitikerne kan gjøre for å ta oss til fornybar-samfunnet.

Stem! Det vil sende et signal til politikerne om mange klimabevisste folk går ut og stemmer neste mandag. Da vil alle partiene, selv de mest fossile, skjønne at klima og miljø er saker de må prioritere i årene som kommer. Godt (klima)valg!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no