20. apr
GOD PLASS: Langset skole har cirka 160 elever. Skolen har plass til 320, påpeker Arne Halvorsen. Arkivfoto: Jan Arne Sandholtbråten
 
Hvorfor ulik prioritering?
UTBYGGING: I Eidsvoll velger politikerne å bygge ut noen skoler med stor overkapasitet.

Publisert: 26.mai.2018 09:00
Oppdatert: 25.mai.2018 14:23

Langset har fortsatt bare om lag halvparten av den elevmassen den er bygd for å ta imot. Cirka 160 elever nå, full kapasitet er 320 elever.

Nå går Eidsvoll i gang med å bygge ut Råholt barneskole til å kunne ta imot nesten 800 elever. Hvorfor denne voldsomme overkapasiteten? Cirka 372 elever nå, og med full kapasitet er det plass til 784 elever.

Og hva koster det skattebetalerne å ha så mye undervisningsareal man strengt tatt ikke trenger på noen barneskoler?

Det må og sies at dette opplegget bryter med det politikernes eget utvalg kom fram til for få år siden (skolestrukturutvalget). Og det bryter med den faglige rapporten de fikk utarbeidet av Norconsult.

Hvilken ny kunnskap har de politikerne som har vedtatt dette som vi som skal være med å betale dette ikke vet?

Det blir for enkelt å si at vi vet at vi trenger disse plassene en gang i framtida. Men hva har de kostet oss fram til den tida?

I mine øyne koster hver eneste kvadratmeter man bygget større enn det man strengt tatt trenger mye. Både investeringskostnader og driftskostnader vil belaste oss skattebetalere framover.

På eldresida bygger man på med noen få sykehjemsplasser. Her står det vel aldri noen rom/senger ledige mange dager. Når noen dør blir de pårørende oppfordret til å rydde rommet relativt raskt fordi det står andre og venter på sykehjemsplass. Her er det altså underkapasitet. Politikerne har åpnet for å leie private plasser når behovet er stort. Dette skal de ha ros for.

Og her gir nå staten 50 prosent tilskudd til nybygging så vidt jeg vet. Hvorfor blir ikke dette utnyttet? Og i tillegg bygger Eidsvoll nå noen meget dyre omsorgsboliger.

Men jeg med flere forstår nok ikke hvorfor flertallet av politikerne i Eidsvoll gjør så stor forskjell på prioriteringene på skole og eldre.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no