22. aug
Hugo Aurdal
 
I andre kommuner blir lekkasjer lokalisert og tettet. Når vil dette skje her?
MENINGER: Undertegnede har et åpent spørsmål til Thomas Meisfjord, evt. andre i administrasjonen, som jeg ønsker svar på i lokalavisen EUB.

Publisert: 16.jun.2018 10:30
Oppdatert: 16.jun.2018 10:35

Vi har den siste tiden opplevd en varme og tørke som er langt over «det normale» for årstiden. Dette i likhet med resten av Sør Norge og Østlandet. Jeg skjønner derfor vanningsrestriksjonene i kommunen.

Men: Hva skjer med fremtiden og vannet til innbyggerne i Eidsvoll når det forventes en økning i befolkningen på 3-4.000 mennesker? Videre skal det bygges/utbygges skoler, barnehager og flerbruks-/idrettshaller. Alle disse må tilføres vann. Når vi ser dagens vannsituasjon skjønner jeg ikke hvordan dette skal gå i hop. Er det bare kommunens ansvar å måtte stå for en slik infrastruktur? Eller kan noe av dette pålegges utbyggerne av de stadig større byggeprosjektene? I så fall må dette gjøres så raskt som mulig.

Jeg viser også til tidligere innlegg i EUB fra Arne Halvorsen med flere om vannet i kommunen og har følgende spørsmål: Hva har Eidsvoll Kommune tenkt å gjøre med det store vanntapet som skjer? Hva koster dette vanntapet? Jeg vet ikke om/tror ikke at Eidsvolls innbyggere er klar over at kommunen (altså vi) «mister» cirka 44 prosent av det vannet som går ut fra våre vannkilder. Altså nesten halvparten av det vann som renses og skal ut til oss brukere blir borte før det komme frem til våre vannmålere. Dette er en helt uholdbar situasjon. I andre kommuner blir lekkasjer lokalisert og tettet. Når vil dette skje her i Eidsvoll? Hva koster det å «produsere» én kubikk med vann?

Jeg håper på svar i avisen slik at svaret kan nå ut til flest mulig i kommunen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no