20. jul
 
I et nytt vinnerspor
LEDER. Bjørn Dæhlies oppkjøpsraid og utbygging på Øvre Romerike fortsetter for fullt.

Publisert: 05.jun.2017 06:00
Oppdatert: 05.jun.2017 16:59

I løpet av de to siste ukene har EUB omtalte ikke mindre enn tre nye prosjekter og oppkjøp i regi av den tidligere skilegenden fra Nannestad. Både på Jessheim, Råholt og Sundet. Dette føyer seg inn i rekken av et tosifret antall oppkjøp han har gjort i distriktet den siste tiden.

Meningene er mange og blandede i lokalmiljøene om Dæhlies mange oppkjøp og store planer. Det er naturlig. Men skal man sørge for vekst og utvikling i takt med etterspørselen og innflyttingen i distriktet er man avhengig av investorer som tør å tenke stort og nytt, har visjoner, gjennomføringsevne og tjukk lommebok. Alt det har Bjørn Dæhlie.

Siden 2001 har Dæhlie ifølge DN tjent nær 400 millioner kroner. I 2015 endte Dæhlie opp med et resultatet før skatt på 85 millioner kroner. Han sier i et intervju med Dagens Næringsliv at han styrer unna investeringer i vanlige bedrifter. Til gjengjeld har han investert over 200 millioner kroner i eiendom gjennom sitt investeringsselskap Sisa Investa AS. Tidenes nest mestvinnende vinterolympier gjennom tidene har med det gått fra det ene vinnersporet til det andre.

Det er ingen tvil om at det i kroner og øre er mer lukrativt å være eiendomsbaron enn skikonge, i tillegg til at det krever mindre trening – men desto mer utholdenhet. En femmil er unnagjort på snaue to timer, mens det går måneder og år for å få planer, søknader, godkjennelser og reguleringer på plass. Det krever både tålmodighet og pågangsmot. Så vil tiden vise om han når nye høyder med 14 etasjers «skyskraper» i Sundet.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no