23. jul
OMDØMME. Idrettens omdømme er under press, ikke bare på topplan, men også på lokalplanet.
 
Idrettens omdømme
LEDER. Norsk idrett på øverste plan sliter med omdømmet.

Publisert: 09.apr.2017 06:00
Oppdatert: 07.apr.2017 12:41

Nylig ble generalsekretær Inge Andersen sparket. Han får en fallskjerm på to millioner kroner. Norsk idrett har ikke villet åpne for innsyn i sin bruk av penger ved OL i Sotsji eller ved søknaden om Oslo-OL 2022. I fotballforbundet har det vært tilsvarende tilstander og kritikken mot manglende åpenhet i idretten har gått så langt at kulturminister Linda Hofstad Helleland har stilt krav. Pengebruker på toppnivå har vært satt under lupen og synes til dels langt unna det idretten selv sier er sine verdier.

Dette skader idrettens anseelse og omdømme ute blant folket. Medlemmene, de frivillige, dugnadsarbeiderne, som er det norsk idrett er bygd opp rundt for å skape aktivitet mister tilliten til norsk idrett på øverste plan.

De fleste bryr seg kanskje ikke der de står og selger billetter, leder et lag eller steker vafler for sitt lag. De gjør jobben av entusiasme for sine barn og deres og egen aktivitet.

Den siste uka har EUB avslørt at det ikke nødvendigvis er bare fryd og gammen i de lokale lagene heller. På årsmøtet i Eidsvold IF satte valgkomiteen fram forslag på utskifting av styremedlemmer. Det er valgkomiteens oppgave å finne de beste kandidatene og er også en del av idrettens demokrati.

Det valgkomiteen gjorde i tillegg var å legge fram en begrunnelse med til dels ufine karakteristikker av sittende styremedlemmer.

Det kunne valgkomiteen med fordel unngått. På denne måten skades idrettens omdømme også på lokalplanet, der lagene og medlemmene er.


 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no