24. jul
 
Ikke velkomne i Eidsvoll?
Familier som trenger to biler for å få hverdagen til å gå opp er ikke velkomne til å bosette seg i Sundet eller Råholt i framtiden.

Publisert: 02.okt.2017 14:00
Oppdatert: 29.sep.2017 11:52

Leiligheter som bygges skal maksimum få lov til å bygges med én parkeringsplass pr. leilighet.

De som vil bosette seg i leiligheter her skal pent innordne seg til å måtte gå, sykle, bruke buss eller tog.

De som sitter på sine varme gode kontorer og lager planer for framtiden tar ikke nok omsyn til at det er både høst og vinter i Eidsvoll også.

De som bestemmer dette tror tydeligvis at tvangsmidler må til. Hjelpemiddelet bil er visst noe «styggedom» for en del politikere. Fordi vi har god tilgang på elektrisk energi vil overgangen til framkomstmidler drevet med elmotor gå relativt raskt i Norge. Ikke mer forurensing fra disse i framtiden.

Parkering bør ikke ta all verdens plass heller. Åpne parkeringshus i flere høyder etter behovet, vil løse denne utfordringen både på Råholt og Sundet. Og selvsagt parkering under bakken for alle nye blokker.

Nye kjøpesentre, kontorbygg, skoler med mer får halvert antall parkeringsplasser.

«Regional plan for areal og transport i Oslo og Akershus,» som alle byråkrater viser til, passer ikke fullt ut i Eidsvoll. Vi er fortsatt ei bygd med mange aktiviteter spredt rundt omkring i bygda vår til stor glede og nytte for mange. Noen politikere sentralt har pekt ut Sundet og Råholt som knutepunkter. De har fått lov til å bestemme at 80 prosent av veksten i boligbygginga i Eidsvoll skal skje her. Arealbruken til boliger skal begrenses. Derfor må vi bygge oppover. Fire til seks etasjer, ja noen vil ha både 14 etasjer og mer.

Disse planene som politikerne nå bestemmer vil angå veldig mange mennesker i framtiden. Det har blitt avholdt åpne møter både på Råholt og i Sundet om utbyggingsplanene med stor oppslutning.

Hvorfor kan ikke politikerne ha noen åpne møter om slike saker som griper så inn i hverdagen til folk som bilbruk og parkering?

Det er mange temaer i forslaget til kommuneplan for Råholt og Sundet som kan egne seg for informasjonsmøter.

Vil ikke dagens politikere ha lokalt engasjement rundt disse sakene?

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no