17. jun
ELEVBEDRIFT: «Jeg er imponert over innsatsviljen som elevene legger ned,» skriver Lars Birger Salvesen. Foto: Svein Olav Nymoen
 
«Ungt Entreprenørskap gjør en formidabel innsats for at elevene skal få testet ut kunnskap og ideer»
Nylig hadde jeg gleden av å ønske velkommen til GründerExpo 2018 for Akershus. Det er fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter.

Publisert: 06.mar.2018 17:00
Oppdatert: 06.mar.2018 14:28

Det å løse utfordringer i et konkurranserettet miljø er noe elevene lærer mye av, det gjør dem bedre rustet til både skolehverdagen og til senere arbeidsliv.

Elevbedrift og ungdomsbedrift er et pedagogisk program hvor elever i ungdomsskolen erfarer hva det innebærer å starte, drive og avvikle sin egen bedrift, med skolens lærere og andre eksterne ressurspersoner som veiledere.

Skapergleden, samarbeid og å ta et skikkelig ansvar for det dere er opptatt av er viktig. Det er heller ikke farlig å feile, så lenge man lærer av det. Jeg er overbevist om at næringslivet vil ha stor glede av elever som dere, med slik erfaringen og kompetansen.

Siden august 2017 har elever fra ungdoms – og videregående skole lagt ned masse arbeid i sin bedriften. De har jobbet med ideer, produsert varer, laget forretningsplan, reklamert, markedsført, og solgt varer og tjenester. Ungdomsbedriftselevene har også vært med på forskjellige kurs som regnskap, markedsføring, personal og ledelse. Dette ble gjennomført av Ungt Entreprenørskaps samarbeidspartnere Skatt Øst og NAV Arbeidslivssenter med flere.

Akershus fylkeskommune er veldig stolte over å få være med på å medvirke til Ungt entreprenørskap. Jeg er imponert over innsatsviljen som elevene legger ned. Det er bruk for dem i framtiden. Satsing på innovasjon og nyskaping er avgjørende for å sikre bærekraftig vekst i Akershus. Det er også en forutsetning for å lykkes med omstillingen Norge er inne i. Vårt mål er at Akershus skal være en bærekraftig, smart, innovativ og nyskapende region.

Ungt Entreprenørskap i Akershus gjør en formidabel innsats for at elevene skal få testet ut kunnskap og ideer.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no