18. jul
Her kan anlegget komme. Foto: Bjørn Inge Rødfoss
 
Informasjon på overtid
LEDER. Forrige uke mottok naboer til Hellestadvegen 1 på Dal nabovarsel om at Politiets utlendingsenhet planlegger å etablere en ny familieenhet for barnefamilier som skal ut av landet.

Publisert: 21.jun.2017 09:00
Oppdatert: 20.jun.2017 13:36

Naboene reagerer på at de ikke har mottatt noen informasjon tidligere, før enkelte plutselig fikk et nabovarsel dumpende ned i postkassa. – Det verste er at det føles som en snikinnføring, sier Lene Lynch som bor rett ved.

Kun to dager før nabovarselet ble sendt ut var EUB i kontakt med Politiets utlendingsenhet. De svarte da på e-post at det ikke foreligger noen ny informasjon om saken.

Heller ikke Eidsvoll kommune, som skal leie ut tomta, var blitt informert på forhånd.

– Ideelt sett skulle jeg ønske vi fikk tilbakemelding først. Da hadde vi sluppet at folk hadde trukket konklusjoner på sviktende grunnlag, sier ordfører John Erik Vika.

Etter at både EUB og Romerikes Blad omtalte saken forrige uke har Politiets utlendingsenhet kommet på banen. Onsdag blir det diskutert i ekstraordinært formannskapsmøte i Eidsvoll kommune, og torsdag er det planlagt et informasjonsmøte på Dal Grendehus.

Her har Politiets utlendingsenhet kommet for sent på banen, noe som har skapt unødvendig frykt, rykter og frustrasjon blant berørte naboer. Med større åpenhet ville man sluppet mye av misnøyen som nå har oppstått i det berørte nabolaget.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no