20. jun
Interessen for boliger på Øvre Romerike er fremdeles stor.
Foto: Sparebank1/Flickr.com/CC
 
Ingen grunn til panikk – ennå
LEDER: Boligprisene er på vei nedover. Til noens ergrelse, og til andres glede.

Publisert: 19.aug.2017 06:00
Oppdatert: 18.aug.2017 14:01

Eiendom Norges boligprisstatistikk viser at boligprisene i Norge falt med 1,2 prosent i juli. Korrigert for sesongvariasjon gikk prisene ned med 0,2 prosent.

Vår del av landet er også berørt. Øvre Romerike hadde en nedgang på 2,6 prosent. Uten at vi skal påberope oss å være eksperter på temaet, framstår ikke dette som veldig dramatisk. Ser vi på prisendring siste 12 måneder har boligprisene på vår del av Romerike steget med 8,2 prosent. Gjennomsnittlig formidlingstid, det vil si hvor lang tid det tar fra boligen er annonsert til den er solgt, er 30 dager. Langt under landssnittet på 50.

Sammenligner vi årets juli med samme måned i fjor, ble det solgt 18,8 prosent flere boliger på Øvre Romerike i år. Det er bygd mye nytt de siste årene, og mange av disse boligene er nå ute på markedet. I løpet av året er det også blitt vanskeligere å få boliglån. Alt dette påvirker naturlig nok prisene.

Det er planlagt mange nybygg. Flere tusen nye boenheter er tenkt ut på markedet de neste årene. Utviklingen fortsetter på Jessheim, nye Råholt er så vidt i støpeskjeen, Eidsvoll sentrum er i ferd med å få en «total makeover» og Nannestad opplever i stadig større grad at den også er en flyplasskommune. Befolkningsveksten på Øvre Romerike vil ikke stoppe opp. Kort vei til Oslo og hovedflyplass vil sørge for det. Uten nye boliger blir det et press på de eksisterende. Det er derfor lite som tyder på at utbyggingshastigheten bør bremse opp. Kanskje blir det færre spekulanter på visningene, men de blir ikke nødvendigvis savnet og folk trenger et sted å bo.

Vi ser også eksempler på at enkelte kjøpere ikke lar seg affisere av statistikk og spådommer om boligprisfall. Denne uka ble det solgt en enebolig fra 1939 i Eidsvoll til 1,1 millioner kroner over takst. På tre år fikk eieren en gevinst på 1,4 millioner. Fremdeles er det mange kjøpere der ut som er villige til å legge mye penger på bordet for en attraktiv bolig på Øvre Romerike.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no