19. jan
 
Innfartsparkering på ville veier
Ullensaker er i sterk vekst. Spesielt Jessheim og Kløfta vokser nå med nærmere 1000 innbyggere på Jessheim og 200 på Kløfta per år.

Publisert: 11.aug.2019 22:36
Oppdatert: 11.aug.2019 22:58

Dette vil nok fortsette i årene som kommer. Flyplassen bringer med seg mange nye arbeidsplasser årlig. Gardermoen Næringspark vil fram mot 2050 få 30 000 nye arbeidsplasser bare der. Folk fortjener å få bo nær sin arbeidsplass. Og Ullensaker er en populær kommune å bosette seg i.

Skal vi være i forkant må vi som politikere legge føringer som lager minst mulig kaos og forsinkelser. Tverrveien som går mellom Jessheim Kirke og Bohus er et eksempel på å være i forkant. Denne veien stemte Sp og Ap hardnakket imot.

Jeg har ofte tenkt på hvilken trafikksituasjon Jessheim ville ha hatt i dag uten tverrveien. Nå vil Senterpartiet legge en innfartsparkering i sentrum, både på Jessheim og på Kløfta. Vi snakker her om 1500–2000 biler.

Dette er galskap etter mitt syn. Jeg er glad for at Frp sitt forslag fikk flertall i Formannsskapet i vår. Dette vedtaket følger opp Norsk Transportplan fra 2017. Det ble også vedtatt i Kommuneplanen 2015 og stadfestet i 2016 i planarbeidet for hovedbanen. Flytting av Nordby stasjon 1 km lenger nord har finansieringen i orden.

Bane Nord har ingen penger til parkeringshus på Kløfta og Jessheim. LHL sykehuset samt øvrig næringsliv i parken, har skriftlig anmodet om fortgang i byggingen av Nordby Park stasjon. Nordby Park stasjon og ny vei over Langelandsfjellet vil være de viktigste trafikktiltakene i Ullensaker kommune i kommende Kommunevalgsperiode.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no