17. jul
 
Ja til Akershus, nei til Viken

Publisert: 10.sep.2017 13:00
Oppdatert: 11.sep.2017 10:44

Senterpartiet vil ikke bruke mer tid, penger og ressurser på den meningsløse regionen Viken. Et nytt flertall etter valget, med et sterkt Senterparti, vil prioritere tjenester nær folk, heller enn å tvinge igjennom en fylkessammenslåing som kan gi et dårligere videregående skoletilbud og dårligere kollektivtilbud på Romerike.

Regjeringen startet regionreformen i feil ende. Til nå har det vært snakk om hvilke oppgaver som kan fratas fylkeskommunene (tannhelse og kollektivtransport) og ikke hvilke flere oppgaver fylkeskommunen kan overta fra staten. Resultatet av regjeringens reform blir sentralisering og på sikt en nedlegging av fylkeskommunale nivået for å presse igjennom enda større kommuner. Etter vår vurdering er regionreformen blitt en nødvendig omvei for Høyre og Frp for å nå sine mål om langt færre kommuner og å få fjernet det regionale folkevalgte nivået. Vi minner om at sentrale Høyrepolitikere ønsker to kommuner på Romerike.

De viktige regionale oppgavene er transport, arealplanlegging og videregående skoler. Det er transporten inn og ut av Oslo som betyr noe for oss som bor her, ikke hva som skjer med kollektivtransporten i Buskerud på grensen til Sogn og Fjordane. Region Viken (Østfold, Akershus og Buskerud) blir for stor til at politikerne har kjennskap til lokale forhold. Resultatet blir mer makt til administrasjonen og mindre påvirkning fra folkevalgte og innbyggere.

Sigbjørn Gjeldsvik
1.-kandidat Akershus Sp

Martha Tærud
2.-kandidat Akershus Sp

John-Erik Vika
ordfører i Eidsvoll

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no