19. jul
 
Ja til full sykelønn
LESERBREV. Ungdomspartiene til Høyre, Frp Venstre og KrF foreslår nå å kutte i sykelønna.

Publisert: 28.mai.2017 15:00
Oppdatert: 26.mai.2017 13:07

Dette kan vel knapt kalles en nyhet, da det kommer med jevne mellomrom fra den kanten. Jeg vil uansett benytte anledningen til å fortelle hvorfor det er både urettferdig og uklokt.

For Arbeiderpartiet og AUF er det uaktuelt å kutte i tryggheten til norske arbeidstakere. Full sykelønn handler om arbeidslinja. Det lønner seg å være i jobb fordi du vet du har råd til å bli syk. Norge er et av verdens mest produktive land. Vi har et arbeidsliv hvor folk slipper å gå syke på jobb, fordi de ikke har råd til å la være. Sikkerhetsnettet vi har i Norge gjør at en stor andel av befolkningen er i arbeid, også folk med lav utdanning og dårlig helse. Det er grupper som i mange andre land i stor grad står utenfor arbeidslivet.

For mange ansatte, særlig i de mest lavtlønte yrkene vil kutt i sykelønna ha store konsekvenser for økonomi og trygghet i hverdagen. Samtidig er dette menneskene som ofte har noen av de tyngste jobbene. Jeg synes ingenting om at ungdomspolitikere på høyresida skal fortelle slitere i arbeidslivet at det fint går an å leve med 70 prosent sykelønn. For mange gjør det ikke det.

Det er et paradoks i høyresidas politikk. Paradokset om at de som har mye blir motivert av å få mer, mens de som har lite blir motivert av å få mindre. Norges rikeste trenger skattekutt, mens syke arbeidsfolk trenger kutt i sykelønna for å yte.

Det som virkelig truer velferdsstatens bærekraft er at vi har en Høyre og Frp-regjering som øker forskjellene mellom folk. Som prioriterer skattekutt til de som har mest foran å skape nye jobber og holde folk i jobb. 

For å sikre velferdsstatens bærekraft må vi i stedet sørge for at flere elever fullfører videregående og at flere unge kommer i jobb. Vi må få alle med og gi folk mulighet til å bidra. Det er politikk for framtida. Arbeiderpartiet vil ha en jobbgaranti for unge og et eget NAV ung. Vi vil ha lærlingeplass til alle og flere lærere i skolen. Det er målretta politikk for en bærekraftig velferdsstat. Ikke kutt i sykelønna for dem som allerede er i jobb.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no