26. apr
NYE BUTIKKER. Byggmax er en av aktørene som planlegger å flytte inn på Myrer. Det blir plass til flere.
 
Ja til storhandel
LEDER. Eidsvoll kommune fortjener ros for løsningsorientert tilnærming til planene for Eidsvoll Handelspark.

Publisert: 29.mar.2017 19:30
Oppdatert: 29.mar.2017 19:47

Det betyr at det endelig vil skje noe i det gamle industriområdet på Myrer, et område som bærer preg av at det er «godt brukt».

Industriområdet er fra 1950/60-tallet og er ikke blitt regulert på flere tiår. Kommunen er nå i gang med å omregulere hele området, inkludert idrettsanleggene (blant annet Myhrer stadion) og de kommunale eiendommene. Nåværende reguleringsplan tillater industri, men det er det ikke mye igjen av. Det er heller ingen grunn til å tro at det vil komme nye industribedrifter hit.

Hva som derimot ser ut til å kunne fungere på stedet er plasskrevende handel – noe ikke minst flere tiår med Leto møbler har bevist, og det er nettopp plasskrevende handel eierne av Eidsvoll Handelspark ønsker å satse på. Allerede i desember i fjor fikk eierne dispensasjon fra Eidsvoll kommune til å starte utviklingsarbeidet på bakgrunn av en søknad som eksplisitt sier plasskrevende handel. Det vil si møbler, byggevarer og hagesenter. Dispensasjonen gir eierne tillatelse til å sette i gang arbeidet med å rive deler av den gamle rivefabrikken for å bygge handelsparken. Vi kan ikke forstå annet enn at dette vil være en god løsning. Matbutikk har eierne ingen planer om, og det bør det heller ikke gis tillatelse til.

Slik planene så langt er presentert, tror vi Eidsvoll Handelspark kan få det gamle industriområdet til å blomstre. Vel å merke hvis de riktige aktørene flytter inn. Byggmax skal allerede ha sagt ja, men det trengs flere for at det gamle industriområdet skal bli en skikkelig handelspark.

LES OGSÅ: Om få uker starter arbeidet med en ny handelspark på Myrer

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no