22. aug
17. MAI. «Slik det nå er, med stor deltakelse av barn, barnevogner, foreldre og besteforeldre i barnetoget i forhold til antall korps, lurer jeg på hvor mye musikk barna kommer til å forbinde med å delta i toget?» spør Astrid Ladderud. Foto: Bjørn Hytjanstorp
 
Ja, vil elsker dette landet
LESERBREV. Ja, vi elsker dette landet, det er sant. Men vi elsker også musikk i barnetoget 17. mai ved Eidsvollsbygningen. Hva skaper mer stemning og høytid enn musikk?

Publisert: 28.mai.2017 09:00
Oppdatert: 26.mai.2017 14:40

Kunne det være et felles løft for barnehager og samarbeidsutvalg å gjøre 17. mai-toget kortere fra neste år? Slik at flere fikk glede av korpsmusikken? For flere korps lar seg jo ikke hoste opp raskt?

Det blir flere og flere barnehager, og de barnehagene bygda allerede har, utvider. Det blir flere og flere småbarn som går i barnehage, som naturlig nok trenger en vogn å ligge eller sitte i. Slik det nå er, med stor deltakelse av barn, barnevogner, foreldre og besteforeldre i barnetoget i forhold til antall korps, lurer jeg på hvor mye musikk barna kommer til å forbinde med å delta i toget?

All honnør til det nye korpset Søndre Eidsvoll. Dere så flotte ut i nye uniformer. Flinke til å spille var dere også. Til og med danse gjorde dere i toget.

Flott at tradisjonen kan fortsette med at nye generasjoner kan oppleve korpsmusikk på 17. mai, og kanskje en dag få lyst til å spille selv. Kan du forestille deg et 17. mai-tog uten korpsmusikk? Nei, det kan ikke jeg i hvert fall.

En mulighet for å gjøre toget kortere, så flere barn som går i tog opplever musikken, er for eksempel å bestemme at bare de eldste barna i barnehagen går i tog. Kanskje til og med et stort felles rosarusstog med viftende flagg og fengende slagord er tingen?

Jeg synes dette er noe å tenke over. Det blir ikke mindre barn i barnehagene i framtida. For hvert år som går blir det flere barn. Gjør vi noe med lengden på toget, (og kanskje at flere foreldre stimulerer barna sine til å begynne i korps), vil også barnetoget bli mer underholdende å oppleve for dem som står langs ruta og ser på.

Med ønske om mange hyggelige 17. maifeiringer i framtida ved Eidsvollsbygningen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no