19. jul
RUSOMSORG: «Mange av kommunens rusavhengige oppholder seg mye av tiden i Oslo, noe som kompliserer oppfølging», skriver ordføreren.
 
Jeg synes du har skrevet et modig leserinnlegg
MENINGER. Ordføreren svarer: Svar på åpent brev fra «sliten mor som gruer seg til jul», som sto på trykk i EUB 16. mai.

Publisert: 23.jun.2017 11:30
Oppdatert: 23.jun.2017 11:43

Eidsvoll kommune har de siste årene planlagt rusomsorgen rettet mot voksne, i tråd med Opptrappingsplanen 2016–2020 og kommunens lokale behov. Lokale behov er kjent gjennom brukerplankartlegging gjennomført i 2014, 2015 og 2016 og tjenesteapparatets kjennskap til innbyggernes/brukernes behov.

Totalt er det 9,25 årsverk som jobber med rusomsorg i Eidsvoll. Dette tilsvarer cirka 5,4 millioner kroner. Av dette har Eidsvoll fått 1,6 millioner kroner i øremerkede tilskudd som brukes til å finansiere tre prosjektstillinger. I tillegg kommer de frie midlene som utgjør cirka 1,3 millioner kroner for Eidsvoll.

Tilbudet til de rusavhengige i kommunen er organisert i flere avdelinger med ulike oppfølgingsfunksjoner og tilbudet innebærer et mangfold av metoder for å møte de ulike behovene. Tverrfaglig samarbeid med spesialisthelsetjenesten er også viktig å nevne. Overgangen til det kommunale tjenestetilbudet er ofte kritisk og derfor vil kommunen satse enda mer på ettervernsoppfølging framover. I tillegg ser vi behov for å sette inn tiltak tidligere mot de yngste for å hindre at de utvikler et tungt misbruk. Mange av kommunens rusavhengige oppholder seg mye av tiden i Oslo, noe som kompliserer oppfølging. Vi har derfor planlagt et samarbeid med Oslo kommune for å også kunne nå denne gruppen.

Som oversikten viser, så har Eidsvoll satset på rusomsorg både med egne kommunale midler og statlige øremerkede midler. Tjenestetilbudet kan alltid bli bedre, og selv om det er en mager trøst, så er det er viktig få fram at mange også får god hjelp. At det er behov for å satse mer på ettervern, er jeg helt enig i og derfor skal også innsatsen økes på dette området.

Jeg synes du har skrevet et modig leserinnlegg i EUB. Du vet hvor skoen «trykker» og du minner oss politikere på vårt ansvar for denne sårbare gruppen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no