19. jul
NYTT SVØMMEANLEGG. «Anlegget må være så attraktivt, både i opplevelser og billettkostnad, slik at innbyggerne og andre i nærliggende kommuner benytter tilbudet», skriver Jan Ivar Engebretsen i Ullensaker Idrettsråd.
 
Jobber for nytt svømmeanlegg
LESERBREV. Ullensaker Idrettsråd (UIR) startet prosessen med nytt svømmeanlegg i 2003.

Publisert: 15.mai.2017 12:00
Oppdatert: 15.mai.2017 13:20

Styret i UIR jobber for 43 idrettslag (IL), inkludert Ullensakersvømmerne (USS), pluss at vi i varetar Ullensaker-befolkningen i folkehelseperspektivet, uansett alder og behov.

UIR har to medlemmer på brukermøtene i Ullensaker kommune (UK) til nytt svømmeanlegg hvor vi også påser at de øvrige 42 idrettslagene blir tatt vare på. Vi ønsker et tidsriktig anlegg for alle brukergrupper og som kan møte fremtiden. Hvis anlegget som nå er planlagt bygges, er det ikke plass til alle potensielle brukere ut ifra behov og fornuftig drift for Ullensakers befolkning.

UIR har fremlagt forslag til prosjekt med to kostnadsoverslag som viser bruttokostnad på 400 millioner eller 500 millioner kroner. Nettokostnaden vil bli etter fratrekk av mva. og spillemidler 216 millioner eller 296 millioner. Spillemidler er maksimalisert med disse prosjektene. Hallen bygges både for trening og konkurranser, USS kan trene samtidig som andre aktiviteter pågår ved å bygge et hovedbasseng på 26 meter x 25 meter. Med et slikt basseng kan det utøves tre forskjellige aktiviteter på samme tid. I tillegg vil det være varmtvannsbassenger og andre vannaktiviteter.

Hallen skal ikke kun være for skolesvømming og USS. Vi kan nevne idretter og aktiviteter som er og som kan komme: Idrettsskolen (fem stykk), vannskiklubben, stup, vannpolo, synkronsvømming, livredning (er konkurranseidrett), dykkerklubben, skoler i treårs trinn med mer. Andre idrettslag med andre idrettsgrener benytter svømming for restituering. Fortsatt er det idrettslag i kommunen som ikke har treningsanlegg.

Vedtatt tomtearealer er for liten, både for anlegg og parkering. UIR har mer enn en gang poengtert at grunnforholdene i vedtatt plassering er utfordrende og at det allerede er store utfordringer med parkering i området. UIR mener at tomta hvor ungdomsskolen var planlagt bygd er riktig lokalisering for nytt svømmeanlegg. Tomta ligger sør for is- og flerbrukshallen, er stor nok til å bygge et attraktivt svømmeanlegg for flere idretter, i tillegg løser det den akutte parkeringssituasjonen for Ullensaker Idrettspark. Åpne flater og grøntareal for egen organisert aktivitet og friluftsliv blir helt borte ved å bygge anlegg tett som et industrifelt.

Renovering av svømmeanleggene på Allergot, Nordby og Algarheim er estimert av UK til en kostnad på 30 millioner kroner, pluss at de vil få årlige driftskostnader fremover. I flere møter UIR har vært med i UK har det blitt kommentert at Allergot og Nordby-bassengene vil bli lagt ned på grunn av totale driftskostnader av svømmeanlegg i kommunen. Svømmeanlegget på Algarheim er det politisk vedtak på å revurdere fremtiden for når nytt anlegg blir ferdig på Jessheim.

Nåværende forslag genererer minimalt med inntekter til drifta av svømmeanlegget.

Anlegget må være så attraktivt, både i opplevelser og billettkostnad, slik at innbyggerne og andre i nærliggende kommuner benytter tilbudet. Gjenbruk av anlegget (besøk nummer to) er viktig, som igjen vil gi større inntekter til drifta.

I UIR sitt forslag til prosjekt er det utarbeidet eget driftsbudsjett med blant annet:

  • Lave billett inntekter
  • Overskudd i drifta
  • Årlig avsettinger til et fond for vedlikehold fremover
  • Kvalitetssikret budsjett

USS har vært med på forslaget helt fra starten. UIR hadde møte med leder og styremedlem i nytt styre i USS 18. mai 2016 hvor de refererte til sitt siste styremøte med fortsatt støtte til UIR sitt fremlagte prosjekt. USS har ikke trukket denne støtten!

UIRs mandat som idrettsråd er å ta vare på alle 43 idrettslagene i kommunen og skape økt fysisk aktivitet i befolkningen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no