12. nov
 
Kameler til ingen nytte
De siste fem årene har vi i Eidsvoll SV svelget kameler så det står etter i posisjon for å få på plass en ny Vilberg barneskole så raskt som mulig. Det ser ut til å ha vært til liten nytte.

Publisert: 02.nov.2019 11:00
Oppdatert: 02.nov.2019 10:26

Ny skole på Tynsåk har aldri vært vår første prioritet. Vi mener at en utbygging på Tynsåkjordet har dratt ut med alle innsigelsene, samtidig som arbeidet ikke har kommet langt nok med å skaffe til veie eiendommen for utbygging. Grunnforholdene i området er også usikre og vil med høyst sannsynlighet kreve store kostnadskrevende utbedringer for å sikre en trygg grunn for utbygging.

Eidsvoll SV har og er sikre på at en utbygging i Trolldalen vil være billigere og raskere enn noen av de andre alternativene. Kommunen eier allerede tomten og den er regulert til skoleformål. Ikke minst kan elevene på Vilberg bli værende i dagens lokaler, mens utbyggingen foregår. De vil ikke måtte flytte midlertidig inn i brakkerigger i et fortsatt trafikkfarlig område, som er alternativet hvis skolen skal bygges på eksisterende tomt.

Når skolen i Trolldalen står ferdig kan restaurering og utbedring av gamle Vilberg skole starte. Elevene vil da bli skånet for belastningen en slik ombygging er. Samtidig vil vi på sikt få to skoler i området, en sentrumsnær skole på Vilberg og en nærskole i Trolldalen. Det er ikke til å se bort ifra at de store utbyggingsprosjektene i Sundet ikke vil tilretekke seg barnefamiliene i like stor grad som prosjektene i Trolldalen og Styri. To skoler i området kan følgelig være bedre for miljøet, da det vil kreve mindre busskyss og kjøring av elevene, enn med en stor skole på Tynsåk eller Vilberg.

Det er på tide at andre politikere og partier enn Eidsvoll SV må svelge kameler så vi får fortgang i prosessen, men vi vil fortsette å svelge kameler så lenge det gir den raskeste prosessen til ny skole. Vi er enige med FAU, lærere og foreldre ved Vilberg, det haster nå! Vi er imidlertid ikke enig i at å fortsette i det samme sporet som en har kjørt på i fem år er til det beste for verken prosessen eller miljøet.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no