21. jul
Avlyste. Mia Johnsen (10) avlyste barneburs-dagen og startet sin egen innsamling til Barnekreftforeningen.
 
Alle bidrag i kampen mot kreft hjelper
LEDER. Ikke mange av oss vil gå igjennom livet uten å få nærkontakt med kreft.

Publisert: 14.mar.2017 09:07
Oppdatert: 14.mar.2017 20:17

Om man ikke selv blir rammet av sykdommen, er sjansen stor for at noen man kjenner vil bli det – om det er venner, familie eller kollegaer. Hvert år får drøyt 32.500 nordmenn kreft. I tillegg kommer dem som allerede lever med sykdommen, anslagsvis 225.000 mennesker. Det er høye tall, og det er forventet at tallene vil stige.

Målet for årets Krafttak mot kreft-aksjon, som pågår i disse dager, er å samle inn penger til livsforlengende behandling og et bedre tilbud til dem som lever med uhelbredelig kreft. Eller som Kreftforeningen sier: Gjøre det uhelbredelige levelig. Kreftforeningen håper å samle inn 40 millioner kroner. I fjor klarte de 37,5. I skrivende stund har man passert 19,4 millioner kroner, men aksjonen pågår ut uka, så det er fortsatt mulig å bidra.

Mange lokalt har allerede gjort det. De videregående skolene i Eidsvoll, Jessheim og Nannestad deltar alle i årets aksjon – og russen har gjort en kjempejobb med å gå fra dør til dør med innsamlingsbøsser. I helga som var samlet næringslivet i Jessheim inn penger til årets kraftaksjon med auksjon og bøsser i alle butikkene i storsenteret.

I denne settingen synes vi også Mia Johnsen (10) fortjener en skikkelig applaus. Hun avlyste barnebursdagen sin for å samle inn penger til kreftsyke barn. Målet var 3500 kroner. Summen er så langt blitt 5300. Mias private aksjon varer ut måneden, så sluttsummen blir nok også her høyre.

Alle bidrag i kampen mot kreft hjelper, også de som eventuelt måtte komme fra deg.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no