20. okt
 
Kampen mot urettferdighet
Velg urettferdighet om du vil, men det får du aldri meg til å gjøre.

Publisert: 04.sep.2017 15:00
Oppdatert: 04.sep.2017 15:08

Det fine med valgkamp er å være ute å prate med folk. Meningsmålingene i media svinger opp og ned, men meningene der ute betyr så mye, mye mer.

Det er ikke sikkert at alle forstår hva som er spill. Ikke alle har merket på kroppen hva de siste fire års politikk har ført til.

Men jeg har pratet med handikappede som har mistet støtten til fysioterapi, foreldre til unge voksne uføre, som fortviler fordi deres barn ha mistet bostøtten og nå må bo hjemme, arbeidsledige som ikke har råd til ferie fordi regjeringen har kuttet bort feriepengene deres og uføre som har fått kutt i barnetillegget sitt og som nå skammer seg over at de må gå og få mat av frivillige til barna sine.

Men jeg har også snakket med fornøyde millionærer som har fått investert i flere eiendommer og kjøpt seg ny Tesla for pengene de sparte på formuesskatten.

Det er denne urettferdigheten som gjør at blodet mitt bruser og som gjør at jeg står gladelig står på for et regjeringsskifte.

Det er snakket mye om brunost og norske verdier i denne valgkampen, men jeg tror og håper, at en av de store norske verdiene er at de fleste nordmenn ikke liker urettferdighet.

På skolen får alle elever delt ut viskelær og blyant når de starter i førsteklasse. Uansett lommebok. Du tar ikke viskelæret og blyanten fra de barna som har det tøffest hjemme og gir det til de barna som bor i villa på beste vestkant.

Hvorfor skal vi da gå den veien at forskjellene øker og vi skal ha nullskattytere som skal få bruke de samme skolene, veiene, sykehjemmene og velferdsgodene som folk flest betaler for, men de skal få slippe unna gratis? Hvorfor tar vi fra dem som har det tøffest og gir til de som har mest? Hva oppnår vi med det? Jeg mener at vi oppnår urettferdighet, økte forskjeller og et kaldere samfunn.

Det er det dette valget handler om. For min del er det enkelt. Jeg virkelig hater urettferdighet. Jeg ønsker meg like mulighet for alle, mer lærere, flere sykehjemsplasser og mer til helse i stede for skattekutt til de som har mest fra før. Derfor stemmer på Arbeiderpartiet. Det håper jeg du også gjør!

Godt valg!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no