16. jul
 
Kan Eidsvoll Høyre regne?

Publisert: 03.des.2017 19:00
Oppdatert: 01.des.2017 13:08

Høyres gruppeleder i Eidsvoll, Tone Cicilie Danielsdatter, skriver 29.11.2017 i Lesernes EUB at «Eidsvoll Høyre (...) har i alle fall vist at det er mulig å lage et budsjett uten eiendomsskatt».

Ja, har de det?

I «Det borgerlige alternativet» fremmet i forrige formannskapsmøte, fjernes kommunens reservepost nesten helt. Den settes ned fra 16 til 1 million kroner pr. år, enda alle vet at det er stor usikkerhet knyttet til innbyggernes fremtidige tjenestebehov. Til tross for dette og flere foreslåtte kutt, bruker Høyre, Frp og Pensjonistpartiet av kommunens egenkapital for å få budsjettet i balanse uten eiendomsskatt. De salderer driften med cirka 15 millioner i 2019 økende til over 28 millioner i 2021 gjennom bruk av disposisjonsfond. Dette viser at de ikke har økonomisk balanse selv med kutt i tjenesten.

I tillegg har de lagt inn økte skatteinntekter på grunn av økt befolkning, men ikke lagt inn utgiftene den økte befolkningen gir kommunen, bortsett fra å opprette noen nye skoleklasser.

I stedet for å holde innbyggerne for narr, kan de kanskje fortelle hvilke ytterligere kutt i tjenesten de ser for seg, eller om de likevel har tenkt å innføre eiendomsskatt på et senere tidspunkt.

Det borgerlige alternativet viser uansett at de ikke har budsjettbalanse uten eiendomsskatt.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no