25. jun
IKKE GODKJENT. I 2016 var det 34 godkjente bålplasser på Øvre Romerike. Nå er det bare sju igjen. Foto: Kristian Westgård
 
Kan være ulovlig
LEDER. Hvis du er ute i skog og mark på Øvre Romerike og har planer om å tenne et bål, bør du tenke deg om. Sjansen er stor for at du bryter regelverket.

Publisert: 04.mai.2017 10:00
Oppdatert: 04.mai.2017 10:17

I 2016 var det 34 godkjente bålplasser på Øvre Romerike. Nå er det bare sju igjen. At Øvre Romerike brann og redning har trukket tilbake godkjenningen av 27 av bålplassene, er nok en nyhet som har gått mange hus forbi.

Bakgrunnen er at regelverket er endret. Dette har ført til at brannvesenet, etter å ha kontrollert cirka 80 plasser – inkludert de 34 som var godkjente i fjor – i år kun har godkjent sju. Tre i Eidsvoll, tre i Ullensaker og én i Nannestad. Men vi bør legge til: så langt.

For flere av bålplassene kreves det ikke all verdens endringer for å få dem godkjent. Og Øvre Romerike brann og redning kan bistå med dette. Jobben må imidlertid gjøres, og responsen fra grunneierne har vært laber, kommer det fram i lørdagens EUB. Kanskje snur dette nå som vi har skrevet om saken.

Det er ikke lov å gjøre opp ild utendørs om sommeren, med mindre man har innhentet tillatelse fra brannvesenet. Riktignok åpner loven for at man gjøre selvstendige vurderinger, men oppstår det da en brann, ligger man dårlig an, er oppsummeringen fra branninspektør Odd Ola Berg.

Det er nok en del mer eller mindre erfarne turfolk som fnyser litt av dette. Mange har nok også god kontroll på bålet hvis det fyres opp. Vår anbefaling er likevel å følge regelverket, og samtidig oppfordrer vi grunneiere til å få detaljene på plass, slik at det blir mer enn sju godkjente bålplasser i vårt nærområde. Grillpølsene smaker best når de varme.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no