23. jul
 
Kan vi stole på at Støre ikke vil gjeninnføre arveavgiften?

Publisert: 08.mar.2017 14:00
Oppdatert: 09.mar.2017 10:38

I Finansavisen kunne vi lese at det er et rush av folk som henvender seg til skatteetaten med spørsmål om overføring av hytter og hus til sine barn. Grunnen er at de frykter et regjeringsskifte og gjeninnføring av arveavgiften. Noe av det første Frp gjorde etter at vi kom i regjering med Høyre var å fjerne arveavgiften. Arveavgiften ble opplevd som dypt urettferdig. Pengene var gjerne beskattet mange ganger tidligere gjennom inntektsskatt, formuesskatt, eiendomsskatt og til slutt kom staten for å ta en siste bit. Det finnes mange eksempler på familier som har vært nødt til å selge en hytte som har vært i familien gjennom generasjoner eller barndomshjemmet for å kunne betale arveavgift. Det var en skatt som rammet vanlige folk og ikke bare de aller rikeste. For Frp er arveavgift skatt på død og skal ikke gjeninnføres.

Arbeiderpartiet går til valg på å øke skatter- og avgifter med 15 milliarder kroner. Hvorfor skal de stoppe der? Mens Frp har sittet i regjering er skatter- og avgifter kuttet med nærmere 21 milliarder kroner. Dette arbeidet ønsker vi å fortsette og vi sier klart nei til en ny arveavgift. Kan Arbeiderpartiet garantere at de ikke igjen vil innføre skatt på død?

Hans Andreas Limi (Frp),
finanspolitisk talsmann

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no