27. jun
Faksimilie fra EUB.
 
Kan vi stole på vinglete politikere?
12. desember 2017 blir en merkedag for kommunens innbyggere. Da avgjøres det om den mest forhatte, usosiale og urettferdige skatten som kalles eiendomsskatt skal innføres i vår kommune.

Publisert: 07.des.2017 11:30
Oppdatert: 06.des.2017 11:45

I verste fall blir det dagen da alle og spesielt de med svakest økonomi og de som ligger innenfor fattigdomsgrensa, skal få en enda tyngre hverdag økonomisk.

De som avgjør dette er de vi har valgt som representanter til å føre en politikk som tar vare på oss, spesielt når vi blir eldre og ikke klarer det selv. Sannsynligvis hadde det ikke vært snakk om eiendomsskatt hvis skattebetalernes penger hadde blitt forvaltet på en mer forsvarlig måte, men den innrømmelsen sitter nok langt inne. Politikere gjør ikke feil og har uansett et svar og en begrunnelse å komme med. Det har vi sett mye av i avisinnleggene i den senere tid.

Det snakkes om kutt i velferdstjenester og så videre. Det er ikke første gang vi hører om det fra Ap. Alle kutt smerter og uansett vil det være noen som blir rammet. Dessverre, slik er livet. Vi er heldige som har mange dyktige politikere i vår kommune, men vi har også politikere som vingler fram og tilbake (og etter manges mening) ikke er å stole på. Det har kommet uttalelser som «jeg er imot eiendomsskatt men stemmer under tvil for», og nå nylig Toril K. Altenborg som i sitt innlegg i EUB sier at hun er imot eiendomsskatt, men allikevel stemmer for. For øvrig et innlegg som oser av dårlig samvittighet og gjør vondt å lese.

Jeg tror kanskje Altenborn har glemt hva hun uttalte til Hugo Aurdal og undertegnede under en samtale i rådhuset (vi var der nede i et helt annet ærend) noen dager før møtet i formannskapet 21.11.17. For ordens skyld skal jeg nevne det. Det var mye hun ikke følte seg vel med og eiendomsskatt skulle hun stemme nei til. Bare to dager senere stemmer hun ja til eiendomsskatt. Selv reiser hun på ferie og overlater til sin vara å stemme, som sannsynligvis vil stemme ja til eiendomsskatt. Dette gjør at jeg tror partipisken hun nevner er oppe og går, og jeg tror heller ikke hennes innlegg er skrevet for egen hånd.

Når også MDG har latt seg overtale sier det meg at det er flere politikere som framstår med brukket rygg og bør ha problemer med å se velgerne i øya. Spesielt gjelder det de som vil få en tyngre økonomisk hverdag. Det blir spennende å se hvem som står på velgernes side og tør å tale de rødgrønne imot.

Vi har gjort Toril K. Altenborn kjent med påstandene i leserbrevet til Frank Nyborg, og gitt henne mulighet til å komme med et tilsvar. I en epost til EUB skriver hun:

Jeg blir lei meg når Frank Nyborg karakteriserer meg på den måten.

Utover det ønsker jeg ikke kommentere hans uttalelse.

Det er ingen hemmelighet at jeg har vært imot eiendomsskatt, og jeg har vært svært ærlig på hvorfor jeg har snudd i saken.

Med vennlig hilsen
Toril K. Altenborn

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no