14. nov
 
Kan vi tro på Eidsvoll Høyre?
Eidsvoll Høyre driver valgkamp under mottoet «Høyre tror på Eidsvoll». Dette er en drøy påstand fra Høyres lokalparti som har sammenslåing av Eidsvoll med Ullensaker som sitt overordnede mål for kommunen.

Publisert: 07.sep.2019 16:00
Oppdatert: 06.sep.2019 23:44

Ett av delmålene fra Høyres program er å omgjøre tidligere vedtak om at Eidsvoll skal ha egen legevakt lokalisert ved kommunens sykehjem på Vilberg. Det vedtaket er effektuert og fungerer udmerket, blant annet ved at det er lege tilgjengelig på døgnbasis for alle innbyggere i Eidsvoll og for alle beboere på Vilberg. Etter enstemmige vedtak, også med Høyres stemmer, er kapasiteten ved Vilberg økt vesentlig med 16 nye rom som er klar til å bli tatt i bruk.

Kommunen har forpliktelser etter samhandlingsreformen som innebærer både observasjonssenger ved akutt sykdom for evt å unngå innleggelse i sykehus, og å ta imot pasienter som er definert som utskrivningsklare fra sykehus selv om de ikke er ferdig behandlet. Det innebærer behov for bedre kapasitet i hjemmesykepleie og også mulighet for innleggelse i sykehjem. At Eidsvoll Høyre ikke forstår viktigheten av døgnbasert legevakt i egen regi lokalisert på Vilberg, er smått utrolig. At det vil bli dyrere for Eidsvoll med legevakt på Jessheim, gjør heller ikke økonomi til et relevant argument. Så hva Eidsvoll Høyre ønsker med sitt krav om omkamp om legevakten i Eidsvoll, skal ikke jeg spekulere på. Det motbeviser uansett Høyres påstand om at Høyre tror på Eidsvoll.

Jeg tilhører heldigvis et parti som tror på Eidsvoll, også nord for Eidsvoll Verk.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no