21. jul
VIKTIGE MINUTTER. Røde Kors-mannskapene har grundig trening, og vet hva de skal gjøre i akutte situasjoner der liv og helse står i fare.
 
Katastrofeklare
LEDER. Lørdag utspilte det seg dramatiske scener flere steder i Jessheim sentrum med akutte skader og livreddende førstehjelp.

Publisert: 12.mai.2017 11:30
Oppdatert: 12.mai.2017 10:32

Heldigvis var det bare en øvelse i forbindelse med distriktsmesterskap for hjelpekorps arrangert av Akershus Røde Kors denne gangen.

Røde Kors-presidenten: – Et viktig bidrag til lokalsamfunnet

Øvelse er viktig. Når ulykken rammer og kriser inntreffer må man være forberedt på å reagere raskt og handle effektivt. I Norge er redningstjenesten basert på en nasjonal dugnad der samvirket mellom redningsetatene og frivillige bidrar til å redde liv og minimere skade. Da er organisasjoner som Røde Kors og Norsk Folkehjelp viktig bidragsytere, som kan mobilisere sine frivillige til innsats for lokalmiljøet når en alvorlig hendelse inntreffer.

Beredskapen er mye svakere enn ønsket i mange kommuner, viser en undersøkelse av TNS Gallup for Røde Kors. Flaks eller tilfeldigheter kan avgjøre om beredskapen fungerer den dagen det faktisk gjelder, og «det skjer ikke her»-holdningen er utbredt. Bare rundt halvparten av norske kommuner arbeider tilfredsstillende med samfunnssikkerhet og beredskap, ifølge DSB. Det er bekymringsverdig.

Ekstremvær og naturkatastrofer, store ulykker og terror. Dette, i tillegg til nye sikkerhetsutfordringer, viser at samfunnet er avhengig av å være forberedt. Både nasjonalt og lokalt.

Da er det betryggende å se at vi har engasjerte frivillige i distriktet, som stiller opp for å redde liv og begrense skader – hele året, uansett forhold. De frivilliges lokalkunnskap og trente mannskaper gjør en forskjell. De bidrar til trygghet for folk flest.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no