19. aug
PLAN: En langsiktig, helhetlig og gjennomarbeidet plan som blir gjennomført, samt en kommune som opplever innbyggerne som en ressurs og ikke en byrde, må til for å skape trivsel og vekst i grunnlovsbygda! Arkivfoto
 
Kjære Eidsvoll kommune; skjerp dere!
Utbygging: Kommunestyret i Eidsvoll vedtok i HP 2018-2021 at Råholt skole skal pusses opp og bygges ut.

Publisert: 30.apr.2019 09:00
Oppdatert: 30.apr.2019 09:05

Prosjektet ble igangsatt og tegninger for 4-parallell skole med flerbrukshall ble forelagt og lagt ut på anbud. Høsten 2018 fremmer administrasjonen forslag om å avbryte anbudskonkurranse og omprosjektere til en tre-parallell skole med flerbrukshall. De mente å kunne spare inntil 70 millioner på dette.

Dette innebærer at skolen som allerede ved skolestart 2019 tar imot nærmere 80 førsteklassinger skal ha tre klasserom tilgjengelig til hvert trinn. Vi som bruker Råholt skole til daglig ble bekymret, vi stusset over at ett klasserom kunne koste 10 millioner, eller at det ikke ville fortsette å flytte folk til Råholt, som er både urbant og landlige på samme tid, med buss til resten av verden hvert kvarter.

Men hva vet vel vi vanlige foreldre og innbyggere…

VI PROTESTERTE

Vi protesterte og stilte spørsmål ved dette, men administrasjonen opplevdes som tydelige i sin kommunikasjon at sånne telle- og bygningstekniske ting var ikke noe å bry seg med. Flere politikere var lydhøre og kom oss i møte med det vi opplevde som en konstruktiv kommunikasjon.

Det var allikevel fristende å «spare» 70 millioner, så kommunestyret i vedtok derfor 11. desember 2018 at Råholt skole skal «…omprosjekteres til en stor nok skole (…) Administrasjonen bes arbeide for en minst mulig forsinkelse av prosjektet og mest mulig involvering av ansatte, foreldre og brukerorganisasjoner.

Hittil i 2019 har kommunen blant annet vedtatt planforslag om ytterligere 88 boliger i Råholt skolekrets, det har kommet nye brakker i skolegården, en skytebane har dukket opp i prosjektet (hvor kom den fra?!) og virksomheten/ skolen, og FAU har blitt forelagt 2 alternative løsninger for omprosjekteringen; de likte alternativ 1 best.

HAR REGNET LITT FEIL

I saksfremlegget til formannskapsmøtet 30. mai, vedgår administrasjonen at de har regnet litt feil, og 70 sparte millioner har blitt redusert til 10-20 millioner på dette forsinkede byggeprosjektet. Rådmannens anbefaling er å stoppe hele prosjektet eller gå for alternativ 2, det som brukerne nok en gang ikke ville ha…

Saksfremlegget presiserer at den viktigste beslutningen er tidspunkt for byggestart, og det burde vært for 20 år siden spør du oss på Råholt. Det er hittil brukt 12(!) millioner før spaden er stukket i jorda, og nå lurer vi på om det noen gang kommer til å skje?!

Da saken sist ble behandlet i kommunestyret, ble det presisert at utsettelsen ikke skulle være for å spare penger. Nå er det nettopp argumentet om økonomisk balanse som benyttes. Samtidig viser regnestykket rådmannen legger til grunn at det ikke har vært besparende å omprosjektere; prisen med 7 færre klasserom er tett opptil den opprinnelige 4-parallell skolen.

Vil ikke nok en utsettelse føre til ytterligere prisstigning, som igjen bidrar til en trangere kommuneøkonomi? Og har ikke kommunen ganske lang erfaring med å feilberegne prosjekter?

KOMMUNEN HAR DÅRLIG RÅD

Så hva nå Eidsvoll kommune og dets folkevalgte? Skal dere ta innbyggerne på alvor, eller skal rammebetingelsene for barns oppvekst og utdanning på Råholt nok en en gang nedprioriteres? Det er forståelig at kommunen har dårlig råd, men med såpass kortsiktig og lite helhetlig planlegging som bedrives i denne kommunen er det heller ikke så rart…

Eidsvoll har alt å by på, med det er dere folkevalgte som sammen med administrasjonen må forvalte alt på en slik måte at det oppleves som attraktivt, både for de som bor her og de som vurderer å etablere seg her.

Gode skoler, gode boliger, god infrastruktur og gode servicetilbud er grunnleggende forutsetninger for å få til dette, i tillegg til inntektsbringende næringsvirksomheter.

En langsiktig, helhetlig og gjennomarbeidet plan som blir gjennomført, samt en kommune som opplever innbyggerne som en ressurs og ikke en byrde, må til for å skape trivsel og vekst i grunnlovsbygda!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no