18. jul
FULL BIL: Dette bildet ble tatt ved Norbytjernet for bare noen få uker siden.
 
Kjære leser, skjerp deg!
LEDER. Oppfordringen over gjelder ikke alle, men altfor mange av oss. Og la oss nå være enige om at dette må ta slutt.

Publisert: 23.jun.2017 11:00
Oppdatert: 23.jun.2017 11:21

Vi snakker om søppel. Og etter godværsdagene vi nå har hatt, har problemet – nok en gang – eksplodert. Mandag morgen besøkte vi Nordbytjernet. Der begynner de ansatte i park- og idrettsvesenet å bli lei. Lei av folk som ikke rydder opp etter seg, men kaster søppel, sigarettsneiper, engangsgriller og matrester på bakken. Og det på tross av at kommunen har satt opp en rekke søppelkasser og større søppelbeholdere.

For et par uker siden var det ekstra ille ved Nordbytjernet. Til sammen ble det samlet inn nok rusk og rask til å fylle 20 søppelsekker. – Sånn kan vi ikke ha det, sier Ole H. Skolt, fagarbeider i park- og idrettsvesenet i Ullensaker. Og det har han selvsagt helt rett i. Vi kan ikke ha det sånn.

Søppel er ikke kun et sommer- og godværs-problem. Hele året er det noen luringer som bruker tid og krefter på å tømme avfallet sitt på feil sted. Våren er spesielt ille. Da dukker vinterens etterlatenskaper opp. Lag på lag med skrot, som gjerne har vært skjult av snø og slaps, men som nå blir veldig synlig. Det er heller ikke bra, og mange bruker utallige timer på å få dette fjernet.

Vi har hatt noen dager med fint vær den siste tiden. La oss håpe at det blir fler. Men la dette være den siste godværsdagen hvor vi ikke rydder opp etter oss. Plast, flasker, griller med mer skal selvsagt ikke ligge igjen. Og husk at bananskall heller ikke forsvinner over natta. Det samme gjelder sigarettsneiper. Matrester blir kanskje spist, men ikke nødvendigvis av de dyrene vi ønsker å dele bade- og turplassene med.

Søppel er selvsagt ikke kun et problem ved Nordbytjernet. En tur langs Hurdalssjøen, for å ta et annet eksempel, vil også avsløre manglende vilje til å rydde opp etter seg. En enkel grunnregel kan være at ingenting av det du tok med deg, skal ligge igjen når du går. Følg den, så får vi alle en hyggeligere sommer sammen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no