25. jun
 
Knapp igjen!
SMÅTT. Gratulerer med morgendagen! Klar for mer pølser og is?

Publisert: 16.mai.2017 06:00
Oppdatert: 16.mai.2017 12:03

Alle har jo litt bursdag i morgen, og aller mest kjære Norge, så hipp, hipp hurra! Kanskje har du en ekstra grunn til å feire? Fint for deg. Det har ikke jeg. Jeg klarte det ikke. Jeg tapte, de vant. Svina.

I god tid, og med overraskende godt mot faktisk, ble målet satt. Planlegging er nøkkelordet; og selvdisiplin, åpenbart. Planen ble lagt for et år siden, på nasjonaldagen, etter flere timer med pusting utelukkende fra øvre lungeregion. Ren og pen i tøyet, og med 17.mai-buffeten fra Nebbenes knapt nedenfor drøvelen, ble det vandret ved Eidsvollsbygningen i finstasen; omvisning og greier.

Et eller annet gikk allikevel galt med masterplanen for 2017, og jeg vil gjerne laste noen. Den skulle passe lekende lett i år. Med frie luftveier. Jeg skulle teste herligheten i god tid før den store dagen, slik at eventuelle grep kunne tas, og grep ble tatt. Feilgrep åpenbart. Her er det fristende å prøve seg på en vanskelig barndom, men det er jo strengt tatt ikke helt sant. Men, noen har skylden. Naboer, kollegaer, familie, 17.mai-komiteen? Det er frustrerende, for jeg mestret dem før. Alle sammen. Knappene. Det er helt uaktuelt å sprette opp og forflytte svina. Disse svikerne som bokstavelig talt tyter om endring får bli der de er. Er det sånn at knappene lever sitt eget liv, i mørket, langt inne i skapet, 364 dager i året? Innpakket og oppbevart etter reseptbelagte råd fra Husfliden, eller var det Heimen, bakerst, i stoffposen. Skjorta henger forresten i et gammelt putetrekk, stor nok i massevis. Puffermer herfra til evigheten, plass for flere inni den. Typisk.

LES OGSÅ: Idrett og glede. Litt.

Antall kilo på skroget kan nok ha økt noe siden stasen ble kjøpt inn for lenge siden, men ikke flere enn at de skulle latt seg presse inn i stakken for noen skarve timer. Hold in og push up og sånn. Noen av kiloene har krøpet nedover, mens noen andre har liksom flyttet seg oppover. Det er jo strengt tatt ikke mulig? Tyngdekraften og alt det der, mener jeg. Teoretisk sett skulle ekstrabagasjen ha seget ned og lagt seg i en pøl rundt føttene. Da kunne jeg ha skyldt på hovne bein og kjøpt bunadsko størrelse herre. Men, kroppen har hatt en intern forflytning, for det er ikke fysisk mulig å tyne knappene til å la seg kneppe. Det gikk jo i fjor, med samme tallet på badevekta.

Hva pokker skjedde? Er det selveste Nederlaget som har kommet tuslende? Men; bare vent, hevnen er søt. Som sjokolade.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no