21. jul
Faksimile: Marit Hoel Robertsen svarte Kristine Storsve om Den Kulturelle Skolesekken i EUB 4. september 2018.
 
Koblingen å lære vals til nyttårsball og DKS er for meg fortsatt litt søkt
Det er jo hyggelig å bli omtalt som engasjert mor, men jeg håper det er den faglige kritikken dere tar med videre i arbeidet med Den kulturelle skolesekken (DKS).

Jeg har lest årets program som det framgår i innlegget 28.08. Ja, jeg har sett at dere får besøk av en teaterforestilling for 1.–4. trinn. Referansen til 0 prosent scenekunst viser til Årsrapporten for 2017.

Denne årsrapporten og evalueringsrapporten av direktekommunene, årets DKS-program og tidligere års program er bakgrunnen for kritikken.

Rollespill som læringsform

Som drama- og teaterpedagog kjenner jeg godt til rollespill som læringsform og hvor verdifullt det kan være.

Da jeg for en del år siden jobbet med et dilemmateater-prosjekt på Sverresborg folkemuseum var for eksempel historieformidling og samtidsaktuelle problemstillinger i fokus. Det er flott med levende historieformidling og nye produksjoner, men så handler vel ikke kritikken hovedsakelig om programmets evne til å formidle kulturarv, men problematiserer den manglende bredden og mangfoldet i uttrykksformer.

Satse på kunst og kultur

Utfra Marit Hoel Robertsens gjennomgang av DKS-programmet kan jeg fortsatt ikke se at det framstår med mer bredde og mangfold.

Koblingen å lære vals til nyttårsball og DKS er for meg fortsatt litt søkt. Når det er sagt har vi vel i hvert fall et felles mål om at det skal satses på kunst og kultur i opplæringen.

Og hvis dette kan bidra til at flere interesserer seg for og deltar i en kritisk refleksjon omkring innholdet i den kulturelle skolesekken så er det bra.

ET godt samarbeid

Håper dere får et godt samarbeid med Kulturtanken og at dere finner noen spennende produksjoner innen dansekunst og teaterkunst hvis dere f.eks. deltar på Showbox – Scenekunst for barn og unge i Oslo og Markedet for scenekunst i Sandefjord. Ser fram til DKS-programmet 2019/2020.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Kristine Storsve
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no