19. jul
 
Krafttak for hær og heimevern
Med våre store havområder er Norge helt avhengig av et sterkt og moderne luft- og sjøforsvar. Men vi mennesker lever våre liv på land.

Publisert: 04.aug.2017 12:00
Oppdatert: 03.aug.2017 14:07

Hæren og heimevernet har dessverre blitt stemoderlig behandlet av Høyre-/Frp-regjeringen. Regjeringens ufullstendige og forsinkede langtidsplan for Forsvaret manglet planer for landmakten; hær og heimevern ble skjøvet ut i nok en ny utredning.

Høyre/Frp har lagt vedtatte investeringsplaner for hæren til side, uten å foreslå en ny plan. Jeg er enig med tidligere etterretningssjef Kjell Grandhagen i at hæren har blitt forsømt.

Helt siden Jens Christian Hauge var forsvarsminister etter krigen har Arbeiderpartiet vært opptatt av at Forsvaret må være teknologisk avansert. Men teknologisk utvikling kan ikke erstatte den enkelte soldat og offiser.

En ny regjering etter valget til høsten må ta et krafttak for å styrke hæren og heimevernet. Vi trenger en moderne, slagkraftig og mobil hær for å håndtere både tradisjonelle og nye trusler. Heimevernet må tilføres mer ressurser for bedre utstyr og mer trening. Forsvar og beredskap er viktigere enn skattekutt.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no