17. jun
ALVOR: «Vi forventer at våre folkevalgte tar dette på alvor, setter seg inn i saken og sørger for at rensemetoden endres», skriver FAU-lederne. Arkivfoto: Jan Arne Sandholtbråten
 
Krever at barna våre får svømmeopplæring
Eidsvollhallen er stengt på ubestemt tid, og skoleelevene i midtbygda får ikke svømmeopplæringen de har krav på. Dette er en uholdbar situasjon.

Publisert: 30.jan.2018 06:00
Oppdatert: 30.jan.2018 06:09

I høst ble Eidsvollhallen stengt flere ganger på grunn av for høyt bakterienivå i vannet. I januar ble hallen stengt på ubestemt tid. Våre barn, som har en lovfestet rett til svømmeopplæring, får dermed ikke tilbud om å lære å svømme. Dette ser vi på som en svært alvorlig situasjon.

LES OGSÅ: Nytt basseng stengt med umiddelbar virkning">Nytt basseng stengt med umiddelbar virkning

Før jul ble det gjennomført tilsyn i Råholthallen, noe som avdekket svært graverende forhold. Både Råholthallen og Eidsvollhallen har brukt rensesystemet Poolsan siden 2012. Dette er de eneste store bassengene i Norge som bruker dette systemet, og i den usedvanlig krasse rapporten kommer det tydelig frem at kommunens barn og unge er prøvekaniner.

Brukere som svømmer mye, rapporterer om helseplager og misfarging på utstyr. Rapporten viser at kommunen mangler rutiner for å sikre en god og stabil vannkvalitet med korrekt bruk av kjemikalier. Det kommer også tydelig frem at eiendomsforvaltningen ikke anser gjeldende nasjonale retningslinjer som hensiktsmessige.

Vi mener det er svært betenkelig at kommunen bruker et system som ikke er tilfredsstillende utprøvd, og hvor man ikke har kontroll hverken på kjemikalier eller bakterienivå.

Når konsekvensen blir at svømmehallen stenges på ubestemt tid, mener vi grensen må være nådd. Vi krever at våre barn får svømmeopplæring, og at det skjer i et vann som renses med en metode som er utprøvd og anerkjent, nemlig klor.

KOMMENTAR: På tide å kaste inn badehåndkleet og finne fram klorflaska

For å endre rensesystemet i kommunens to bassenganlegg, må det et politisk vedtak til. Vi forventer at våre folkevalgte tar dette på alvor, setter seg inn i saken og sørger for at rensemetoden endres.

Slik vi ser det, er dette den eneste måten vi kan sikre svømmeopplæring til barna i et vann som hverken har for mye bakterier eller for høyt kjemikalienivå.

Christine Meklenborg Salvesen, leder FAU ved Vilberg ungdomsskole

Eirik Haakstad, leder FAU ved Vilberg skole

Monica Ottem-Holmsten, leder FAU ved Ås skole

Jannicke Ørbekk, leder FAU ved Langset skole

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no