17. sep
KATASTROFESOMMER: «Ulv har vært ubehagelig nær både folk og fe i sommer. Hurdal, Gran og andre kommuner har opplevd en katastrofesommer», skriver Marius Røer Andresen. Foto: Statens naturoppsyn
 
Krever at vedtaket til Stortinget etterleves
Norges Bonde- og Småbrukerlag krever fri felling av ulv utenfor sonen.

Publisert: 19.aug.2017 12:00
Oppdatert: 18.aug.2017 14:09

Ulv er fanget på film, ved Råholt i Eidsvoll. Stedet er et villastrøk med tett trafikk og mye folk. Tidligere er ulv sett flere steder sør i Eidsvoll. Den – de, har krysset Vorma og vandret på begge sider av elven.

Ulv har vært ubehagelig nær både folk og fe i sommer. Hurdal, Gran og andre kommuner har opplevd en katastrofesommer. Katastrofen var varslet, og en logisk konsekvens av statsråd Helgesens politiske vedtak om lisensjakt i vinter.

Tidligere denne uken åpnet Fylkesmannen i Oslo og Akershus for skadefelling på en ulv, sett øst for Vorma. Jaktlaget var tett på, men jakten ble stoppe, og forlengelse ble ikke gitt.

Så dukker det opp ulv igjen og ny fellingstillatelse kommer. Problemet er at tillatelsene er kraftig regulert angående tid og geografi – det virker som om forvaltningen bevist forsøker å stikke kjepper i hjulene til jaktlaget.

I Stortingets «rovviltforlik» heter det at det ikke skal være skadegjører av betydning utenfor rovviltsonen. Med andre ord, ulv i beitesonen skal felles. Det kan virke som om forvaltningen ser bort ifra dette vedtaket.

Norsk Bonde- og Småbrukarlag krever fri felling utenfor sonen, noe Stortinget altså er enig i. Det kan se ut til at vi har to store problemer i rovviltforvaltningen her til lands. Det ene er ulvene, det andre er en forvaltning som lever sitt eget liv.

Norsk Bonde- og Småbrukarlag krever at forvaltningen etterlever Stortingets vedtak – det ville være en god begynnelse. Det er ikke bra hvis forvaltningen pådrar seg, bevist eller ubevisst et rykte om å ha en egen agenda.

Evig eies, som kjent kun – et dårlig rykte.

Marius Røer Andresen er  leder for rovviltutvalget til Norges Bonde- og Småbrukarlag

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no