20. sep
KUNSTSNØ. For å holde skiferdigheter og aktiviteter i gang, synes snøkanoner å være eneste løsningen for Gardermo-regionen.
 
Kunstig underlag
LEDER. Denne vinteren har det vært bare jorder på det meste av Øvre Romerike det meste av vinteren. Til noens glede, men til noens store fortvilelse.

Publisert: 23.mar.2017 13:02
Oppdatert: 24.mar.2017 10:46

Det er ikke fortvilelse over ikke å ha noe snømåking å ta seg til, men det er fortvilelse over at vinteraktivitetene forsvinner. EUBs artikkel denne uka om skiklubbene med løyper uten snø og dermed uten aktivitet i vinter, beskriver situasjonen.

Noe har skjedd. Alt var så mye bedre før. Da måket man metervis med snø hver dag. Det gjorde men selvfølgelig ikke, men det var inntil for et par år siden nok snø til at man hadde skiløyper i hele Gardermo-regionen og naturisbanene var islagt. Nå roper skifolket på hjelp til å skaffe snøkanoner, forståelig nok.

Idrettene forandrer seg. De tilpasser seg tiden. Det betyr at flere og flere idretter drives på kunstig underlag, mange også under tak. Håndball er gått fra grus til å bli inneidrett, fotball spilles på kunstgras, skøyteaktiviteter utføres på kunstisbaner, hopping har porselen i tilløpet og kunstgras i unnarennet, friidrett utøves ikke på grus- eller rødstubbaner, men på tartandekke. Det er planer for skitunnel i Lørenskog og alpint kjøres nesten bare på kunstsnø.

Idrettenes egenart forandres samtidig som klimaet og mulighetene blir endret. Man står ikke på ski på jordet, man spiller ikke ball på løkka lenger. Alt er nå tilrettelagt for den oppvoksende generasjon.

Det verste med alt dette er faktisk at mange blir mindre aktive enn de var før. Det går utover folkehelsa. Derfor er det ekstra viktig at man klarer å legge forholdene til rette for aktiviteter som langrenn. Slik det ser ut nå, er kunstsnøanlegg redningen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no