15. sep
 
Lokalisering av tingretten

Publisert: 11.jun.2019 11:00
Oppdatert: 11.jun.2019 11:21

I et oppslag i EUB forrige uke gikk jeg ut og lanserte Jessheim og Ullensaker som aktuelt sted for en framtidig sammenslått Romerike Tingrett.

I samme oppslag fikk jeg kritikk fra AP-politikere både i Eidsvoll og Ullensaker, som beskyldte meg både for dårlig naboskap og for å stjele tingretten fra Eidsvoll. Til det er å si at jeg unner både Eidsvoll og Lillestrøm å få tingretten. Det skulle bare mangle.

Men det var altså sorenskriveren som først lanserte Gardermoen som en mulig lokasjon for en framtidig samlet tingrett, dersom man beslutter å samlokalisere de to nåværende tingrettene. Jeg ville ikke gjøre jobben min som varaordfører hvis jeg ikke gikk ut og ønsket en samlet tingrett velkommen til Ullensaker.

Som politiker skal jeg jobbe for flere arbeidsplasser i kommunen, og da vil jeg selvfølgelig ønske en slik aktør til kommunen.

Og da er det også relevant å vise at vi har flere aktuelle tomtealternativer dersom tingretten skulle havne i Ullensaker, og at vi er positive hvis de vil flytte hit. Det som ikke framkom like godt i artikkelen er at Oslo Airport City i Gardermoen næringspark også er et høyst reelt alternativ, nå som de ser ut til å komme i gang med sine planer.

Også der vil det tilrettelegges for mange kontorarbeidsplasser med gode kommunikasjonsløsninger til/fra Gardermoen.

Ordførerne i Skedsmo og Eidsvoll har allerede signalisert at de vil kjempe for at deres kommuner skal beholde tinghuset, gjerne på bekostning av hverandre. Jeg unner som nevnt både Lillestrøm og Eidsvoll et tinghus, men sitter ikke passivt på sidelinjen når vi faktisk blir pekt på som et alternativ.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no