26. jan
FØRSTEHJELP: Medlemmer av Røde Kors Hjelpekorps under en øvelse i Ullensaker. Arkivfoto: Hege Høst
 
Lykken er et medmenneske!
Denne helgen deltar over 700 mennesker på det 40. landsmøtet til Røde Kors, denne gangen i Haugesund.

Publisert: 13.okt.2017 10:30
Oppdatert: 12.okt.2017 14:56

Der vil Røde Kors blant annet feire at vi har satt ny rekord i antall frivillige i år, nå er nemlig 50.000 mennesker i Norge registrert som frivillige hos Røde Kors.

Dette er et fantastisk tall for oss. Det sier mye at så mange ønsker et samfunn der mennesker bryr seg om hverandre og hjelper hverandre. Våre frivillige har et felles ønske om å hjelpe andre, med utgangspunkt i det de selv har av ressurser og evner.

Noen er med i hjelpekorpset, andre er frivillige på asylmottak, eller de bidrar til å gi gode ferieopplevelser til barn på «Ferie for alle».

Noen har meldt på både seg og hunden sin til tjenesten «Besøksvenn med hund» – hvor både den frivillige selv og hunden utgjør en viktig forskjell for den de besøker.

Andre igjen bistår med sine norskkunnskaper og sitt vennskap, slik at flyktninger og innvandrere kan trene på norsk språk i en uformell sammenheng. Dette og mye mer er en del av det store og mangfoldige tilbudet vi har i Røde Kors.

De frivillige finner savnede, de redder liv, de gjør dagen lysere, og de er viktige medmennesker. Svært mange av våre 50.000 frivillige får også mye igjen for jobben de gjør: de får den fantastiske følelsen det gir å hjelpe et annet menneske, å bety en forskjell i et lite barns liv, en ensom ungdoms liv, en eldres liv, en flyktnings liv. De får oppleve at følelsen av å hjelpe andre kan få ens eget hjertet til å banke litt fortere. Ja, man blir faktisk gladere av å hjelpe andre!

Når Røde Kors samles til landsmøte fredag, skal det stakes ut ny kurs for Røde Kors sitt arbeid de neste årene. Listen er lang over dem som trenger hjelp og støtte. Førstehjelp og omsorg vil det alltid være behov for, og det vil alltid variere hvem som har størst behov. På samme tid har vi også i Norge hatt mange og alvorlige hendelser de siste årene som viser viktigheten av effektiv beredskap: 22. juli, flommer, branner.

Det som er sikkert, er at Røde Kors og den store kraften vi har i alle våre frivillige vil bestå i mange år framover. Som en trygghet for alle og en solid del av grunnfjellet i et varmt og inkluderende samfunn.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no