26. mar
KONSERT. Jørgen Holst-Larsen, Tobine Gilbrant og Rebecca Hagring er tre av MGPjr-finalistene som skal delta på flere av kulturaktivitetene i Mago B.
 
Mago-kultur

Publisert: 03.mar.2017 14:25
Oppdatert: 06.mar.2017 10:49

Gode kulturtoner fra Eidsvoll Verk. Ikke koster de all verden heller, men suksess kan gi nye muligheter.

Det er grunn til å gi ros for initiativet og tiltaket for å få Mago B til å bli et kulturlokale. Det er ikke første gang et gammelt industribygg gjøres om til kulturbygg, derfor er det gode grunner til å tro at dette kan bli en etterlengtet suksess.

Med dugnad i bunnen er det lokale initiativet sikret den entusiasmen et slikt tiltak krever. Kultur blomstrer ikke automatisk som følge av store pengesummer, oftere er initiativ, glede og pågangsmot minst like viktig. Her er inngangskapitalen dugnad fra unge mennesker. Det er et godt utgangspunkt.

Det har vært jobbet mye og lenge for at Eidsvoll Verk skal bli et kultursentrum. Eidsvoll 1814 med Eidsvollsbygningen er en publikumsmagnet og vil for alltid bli bulldoseren i systemet. Dette faktum gjør at også andre kulturaktiviteter kan blomstre på Eidsvoll Verk.

Det er et flott område langs Andelva. Man kan vandre på kultursti, man kan suge inn gammel kultur, man kan oppsøke utviklingen av demokratiet i Norge og man kan sette seg ned og tenke ved Andelvas bredd. Dersom man nå får i gang et konsertlokale som også kan brukes til utstillinger og annet i tillegg til det man allerede har på Festiviteten, kan dette bli en suksess.

Kanskje er det enklere å etablere et slags kulturverksted i et gammelt industribygg enn å få til et Ekeland-museum. Men får man til det ene, kan det andre følge etter. Entusiastene må til og må stå på for levende kultur og vi ønsker dem lykke til.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no