15. jun
 
MDG vinner kampen for mennesker og miljø

Publisert: 28.sep.2018 17:00
Oppdatert: 28.sep.2018 15:01

Hvorfor går det så bra med miljøpolitikken i Sverige og Oslo? En av grunnene er at Miljøpartiet De Grønne har en hånd med på rattet.

I Sverige har Miljöpartiet De Gröna sittet i regjering sammen med Socialdemokraterna de siste fire årene. I Oslo styrer Miljøpartiet De Grønne byen sammen med Arbeiderpartiet og SV.

Begge deler har gitt resultater. I en ny rapport fra Center for Global Development havner Sverige på andreplass på miljø, når det gjelder rike lands bidrag til global utvikling. Norge får en flau bunnplassering, med 22. av 27. plass. Oslo er nylig kåret til Europas miljø- og elbilhovedstad, og ruller ut sykkelveier og nye bussruter i ekspressfart.

Dette hadde neppe skjedd uten Miljøpartiet De Grønnes hånd på rattet. Da Arbeiderpartiet nylig lanserte sine syv viktigste valgkampsaker for valget 2019, sto ikke miljø på lista. Sist gang Arbeiderpartiet styrte landet sammen med SV og Sp, klarte de ikke å nå sine egne klimamål.

Det er tydelig at styringspartiene Arbeiderpartiet og Høyre trenger et grønt dytt. Miljøpartiet De Grønne er det eneste partiet i Norge som har kampen for miljø aller øverst på agendaen. Vi skal sørge for rene fjorder, levende natur og rein luft, og sammen skape hyggelige lokalsamfunn der folk er mindre stressa og pressa. God miljøpolitikk er også bra for oss mennesker.

Miljøkampen vinnes litt hver dag, i alle kommuner. Derfor ønsker Miljøpartiet De Grønne hånda med på rattet i kommunestyrene etter valget til neste år. Det nytter å stå på for miljøet. Det har Sverige og Oslo bevist. Er du med oss?

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no