23. jul
En helhetlig plan: Jo Gjessing ønsker seg et utbyggingsråd i Ullensaker. Illustrasjonsfoto: Glen Widing
 
Meld Jessheim på i konkurransen!
SENTRUMSUTVIKLING: I et fjernsynsprogram ei tid tilbake ble det sagt at «alle norske småbyer og tettsted er like».

Publisert: 11.jun.2018 16:00
Oppdatert: 11.jun.2018 14:32

Det er det dessverre mye i – og mer og mer blir det i påstanden etterhvert som pengene, profitten, har over styringa. Heller ikke Jessheim er noe unntak dessverre – der det blåblå styret gjør alt de kan for å støtte opp om de pengekåte utbyggerne.

Lederen av Gjerdrum Venstre, Lars Peder Nordbakken, skriver i Romerikes Blad (5.6.2018):

«Noe av det viktigste vi har lykkes med i Gjerdrum de senere årene er å få på plass en helhetlig sentrumsplan som skal hjelpe oss med å utvikle Ask til Romerikes flotteste tettsted, et sted som kombinerer et hyggelig landsbypreg med fine møteplasser, urbane kvaliteter, god trafikkflyt og et bevisst forhold til estetikk.»

Den konkurransen så vi svært gjerne at Ullensaker og Jessheim meldte seg på!

Men skal vi komme i teten i den konkurransen, kreves at vi tenker som Lars Peder Nordbakken og skriver: «Vi må også holde utbyggerne strammere i tøylene, gjennom strengere rutiner for oppfølging av alle nye byggeprosjekter».

Jeg så gjerne at Ullensaker opprettet et «utbyggingsråd», en kommunal komité som skulle følge opp alle nye byggeprosjekt og gi råd til de styrende av både estetisk og praktisk art. I dette «rådet» som politikerne burde føle seg forpliktet til å lytte til, burde det sitte mennesker med kompetanse på byutvikling, kunstnere (valgt av Ullensaker kunstforening?), arkitekter, folk med kompetanse på kulturminner og andre med kjærlighet til Jessheim.

Det er viktig at dette «rådet» ikke blir for stort og tungrodd, og at det kan uttale seg med tyngde og bli lyttet til. Det må gjerne uttale seg offentlig, i Romerikes Blad og Eidsvoll Ullensaker Blad, etter behov.

For nok en gang å sitere – og gi min tilslutning til – Lars Peder Nordbakken:

«Når vi ser oss omkring er det dessverre lett å finne eksempler på visuell forsøpling av tettsteder i Norge. Det skyldes som regel at det ikke er utviklet en gjennomtenkt og helhetlig sentrumsplan, at både politikere og administrasjon er for slepphendte i oppfølging av reguleringsplaner og estetiske retningslinjer – eller en kombinasjon av begge deler.»

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Jo Gjessing, Ullensaker SV
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no