25. jun
 
Mer rettferdighet og forutsigbarhet
Debatten om Arbeiderpartiets forslag til pensjonsordning fortsetter. Det er bra, fordi vi mener det er et godt forslag, som vil gi pensjonistene økt forutsigbarhet og mer rettferdighet.

Publisert: 31.jul.2017 14:00
Oppdatert: 31.jul.2017 14:12

Dagens ordning med at pensjonen justeres tilsvarende lønnsveksten minus 0,75 prosentpoeng har gjort at pensjonister de siste årene reelt sett har fått mindre å rutte med enn året før, selv om samfunnet ellers har hatt reallønnsvekst. Vårt forslag gjør at pensjonistene vil ta del i veksten når det er gode tider, og rammes mindre hardt i dårlige tider.

Jan B. M. Strømme har rett når han i mandagens utgave av ØB skriver at pensjonene vil vokse noe mindre med vår løsning hvis reallønnsveksten er høy. Men det som ikke kommer frem i innlegget hans er at pensjonistene kommer vesentlig bedre ut hvis reallønningene står stille eller faller. En pensjonist med 250.000 i årsinntekt i 2013 ville i dag hatt over 6000 kroner høyere årsinntekt med vårt forslag.

I usikre tider er trygghet og forutsigbarhet viktig. Vårt forslag sikrer at pensjonistene ikke får dårligere råd fra ett år til et annet hvis lønnsmottakerne får bedre råd.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no