17. jul
UNDERVISNING: Alle bør være fornøyde med en skolereform som har fungert, påpeker Trond Vågan, leder for Lektorlaget ved Eidsvoll videregående skole.
 
Mer undervisning med fraværsgrense
Både dagsfravær og timefravær har gått ned etter at det ble innført fraværsgrense på videregående skole.

Publisert: 16.aug.2017 13:30
Oppdatert: 16.aug.2017 13:34

I fjor fremmet regjeringa et forslag om fraværsgrense for elever i videregående skole. Bakgrunnen var et altfor stort fravær som skapte problemer for elevene sjøl. Det ble vanskelig å sette karakterer på en del elever fordi de var så mye borte fra skolen.

Hvordan har det gått? Tall fra hele landet er nå klare: Elevene får med seg vesentlig mer undervisning. Både dagsfravær og timefravær har gått mye ned, og flere elever har fått vurdering.

Norsk Lektorlag har tidligere i vår rapportert om stor nedgang i fraværet allerede etter første termin i skoleåret 2016/17. Da var hele fraværsdager redusert med 32,4 prosent, mens timefraværet hadde gått ned med 31,2 prosent. (Utdanningsdirektoratet/Lektorbladet)

Veien videre? Alle i skolen – elever, ledere, lærere og lektorer – bør være fornøyd med en skolereform som har fungert fordi den er konkret og resultatorientert. Tilstedeværelse er en forutsetning for at den videregående skolen skal oppfylle sitt faglige dannelsesoppdrag og forberedelser til studier/arbeidsliv/voksenliv generelt.

«Never change a winning team», var mottoet til den legendariske fotballtreneren sir Alf Ramsey som ledet det engelske landslaget til seier i VM i fotball i 1966.

Nåvel – det er ingen grunn til å bytte ut nåværende fraværsreglement med noe anna som kan vise seg å bli dårligere.

Da får vi heller justere dagens fraværssystem som i hovedsak har fungert ok.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no