15. sep
1,3 BOLIG. Mens en innbygger i Oslo i gjennomsnitt har råd til en halv bolig, har en innbygger i Ullensaker råd til 1,3 boliger.
 
Mest for pengene
LEDER. Når vi ser på boligprisutviklingen på Øvre Romerike de siste ti årene, og Ullensaker spesielt, er det kanskje ikke «mest bolig for pengene» som er det første som faller en inn.

Publisert: 07.mai.2017 21:30
Oppdatert: 07.mai.2017 22:51

Når vi ser på boligprisutviklingen på Øvre Romerike de siste ti årene, og Ullensaker spesielt, er det kanskje ikke «mest bolig for pengene» som er det første som faller en inn. Men en oversikt laget av Prognosesenteret viser at det mange av oss har antatt, ikke nødvendigvis er riktig.

Prognosesentret har regnet ut antall gjennomsnittsboliger folk forskjellige steder i landet vårt har råd til. Mens en innbygger i Oslo i snitt har råd til en halv bolig, har en innbygger i Ullensaker råd til 1,3 boliger, melder NRK Østlandssendingen.

Noe av dette skyldes ifølge Prognosesenteret at man er såpass nære Oslo at man til en viss grad drar med seg Oslo-inntekter ut på «landsbygda», men samtidig skal undersøkelsen også fange opp at mange av arbeidsplassene som blant annet er skapt i og rundt flyplassen, er typiske serviceyrker, og snittinntekten ikke nødvendigvis er så høy.

Hva vil dette føre til? Det vi kan være rimelig sikre på er at interessen for å anskaffe seg bolig i Ullensaker og nabokommunene, ikke kommer til avta med det første. Nærheten til både flyplass og hovedstad betyr mye, og når dette kombineres «mye for pengene», vil flere lokkes fra Oslo og nordover.

En bieffekt av det kan raskt bli økt prispress, selv om det bygges mye nytt. I de sentrumsnære områdene på Jessheim er det mange førstegangskjøpere som for lengst har innsett at de ikke har råd til å etablere seg. En liknende utvikling ser vi også til en viss grad i sentrumsområdene i Eidsvoll og Nannestad. «Mest for pengene» hjelper ikke hvis man ikke har de pengene som trengs for å kjøpe seg en bolig.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no