17. sep
SKUFFETNok en gang er jeg skuffet over Nannestad kommunestyre. Igjen ble det stemt flertall for å regulere Bjørkemåsan for boligutbygging med kun SV, MDG og Bygdelista mot.» skriver Sonja Irene Nore. Arkivfoto: Magnar Haraldsen

: «
 
Nannestad preges av gammeldagse og miljøfiendtlige vedtak

Publisert: 04.jun.2019 11:00
Oppdatert: 04.jun.2019 10:48

Nok en gang er jeg skuffet over Nannestad kommunestyre. Igjen ble det stemt flertall for å regulere Bjørkemåsan for boligutbygging med kun SV, MDG og Bygdelista mot.

Bjørkemåsan er ei rødlista myr som ligger ved Nannestad sentrum og er avgjørende for miljøet i nærområdet og ikke minst klima. Blant annet er myra hjem for den rødlistede fuglen storspove. Myra fungerer som en flomdemper og forhindrer oversvømmelse i boligområdene i nærmiljøet. Ikke minst er myra essensiell for bevaring av økosystemet som lever i og rundt den.

Myra har også en vesentlig betydning for klima ved at den oppbevarer minst 46.000 tonn karbondioksid i tillegg til andre klimagasser. Dersom myra nedbygges vil alle de lagrede klimagassene slippes ut i atmosfæren og Nannestad blir skurken.

BURDE BLI FORBUDT

Når Stortinget nettopp har sagt at det burde bli forbudt med all ødeleggelse av myr grunnet de mange negative følgene det har, får jeg inntrykk av at det er Nannestad kommunestyre som holder det gående med gammeldagse vedtak som bærer preg av miljøfiendtlighet, ikke Stortinget.

Jeg er spesielt skuffet over Venstre lokalt som er pådrivere for utbyggingen. Sentralt skryter Ola Elvestuen (klima- og miljøminister fra Venstre) av gjennomslagene de har fått for forbud mot nydyrking av myr, som skal nevnes å være et godt tiltak i riktig retning, så hvorfor henger Nannestad etter?

Jeg ser få beslutninger i Nannestad kommune som kan komme oss ungdom i møte både miljø- og klimamessig nå og i fremtiden.

For meg er konklusjonen enkel. Bygger Nannestad ut Bjørkemåsan, står de til ansvar for enorme klimagassutslipp og ødeleggelse av et verdifullt økosystem. Velger de å ikke bygge ut myra, legger de til rette for at vår naturlige karbonfanger kan fortsette å gjøre den viktige jobben i flere hundre år framover.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no