21. jan
 
Mot dårligere kreftomsorg i Eidsvoll kommune
1 av 3 personer vil få en kreftdiagnose i løpet av livet. 7 av 10 overlever heldigvis, men mange sliter med senskader etter behandling. Kan innbyggerne i Eidsvoll godta en reduksjon i tilbudet som gis til de som er rammet av kreft og deres pårørende?

Publisert: 10.des.2019 09:00
Oppdatert: 09.des.2019 15:48

Kreftkoordinatorstillingen i Eidsvoll kommune er i forslaget til budsjett for 2020 foreslått redusert fra 100% til 50%. Det er vi i Kreftforeningen bekymret for.

En kreftkoordinator er et lavterskel tilbud for kreftpasienter og deres pårørende. Kreftkoordinatorens rolle er å sikre at kreftpasienters behov for støtte og hjelp blir ivaretatt gjennom hele behandlingsforløpet. Kreftkoordinatoren kjenner til mulighetene som finnes i kommunen, og er en viktig tilrettelegger og støttespiller for kreftpasienter og pårørende i en vanskelig situasjon.

Det er mange i Eidsvoll som har behov for og har hatt stor glede av kreftkoordinatoren. Eidsvoll kommune har mellom 130-140 nye krefttilfeller hvert år. Behovet for denne funksjonen vil øke, ikke reduseres i fremtiden ved at flere vil få kreft, og flere av de som blir behandlet vil få senskader.

Kreftforeningen er opptatt av kreftomsorg både i dag og i framtiden, og et likt tilbud til alle - uavhengig av hvor du bor. Vi frykter at en reduksjon i stillingen vil gå ut over en helhetlig oppfølging av pasienter og pårørende. Vår erfaring tilsier at en 50% stilling vil være altfor knapp til å kunne ivareta kreftpasienter og deres pårørende på en god måte.

I dag finnes det en kreftkoordinator i mer enn 200 av landets kommuner, og rundt 70 prosent av innbyggerne i Norge har tilgang på en kreftkoordinator.

Kreftforeningen mener at en reduksjon i tilbudet ikke er et klokt valg for fremtiden, og vil oppfordre politikerne i Eidsvoll kommune om å videreføre en 100% stilling som kreftkoordinator også i 2020.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no