21. jul
PLANER: Bjørn Dæhlie har planene klare for å bygge ut Storgata 1 på Jessheim. Illustrasjon: Romerike Arkitekter
 
Motstand mot Dæhlies planer på Jessheim
MENINGER: Ikke alle setter pris på Bjørn Dæhlie forslag til nybygg på den verneverdige Vegeltomta midt i Jessheim sentrum.

Publisert: 01.jul.2017 06:00
Oppdatert: 30.jun.2017 11:01

Bjørn Dæhlies byggeprosjekt på den verneverdige Vegeltomta midt i Jessheim sentrum, har møtt kraftig motstand i flere innlegg, blant annet fra Ullensaker historielag. En håper derfor at politikerne i Ullensaker merker seg, tar til etterretning og følger opp den kritikk og de råd som er gitt.

En viktig sak kan ikke poengteres for mye, derfor nok et innlegg fra en innbygger:

Riktignok har Dæhlie kjøpt denne verneverdige eiendommen for åtte millioner kroner for noen år siden, men det betyr ikke at han fortsatt kan gjøre hva han vil.

For, til tross for kjente restriksjoner på eiendommen, fjernet han i 2013 først gårdens gamle ærverdige trær og deretter hagens epletrær. Kun en symbolsk bot ble straffen. Lovnad fra hans side om å opparbeide hagen, har ikke skjedd.

Nå er han i gang og vil oppføre noen stygge murblokker på eiendommen ut mot Storgata. De passer overhodet ikke inn her blant de gamle trehusene.

Jeg, og mange med meg, er derfor glad for at Høyres Willy Kvilten og Karianne R. Wanggaard har sagt nei, og sendt tegningene tilbake. Jeg ser i EUB 20.6. at også KrFs Lise K. Furuseth og Frps Ståle Lien Hansen er skeptiske til planene.

Jeg skjønner for øvrig ikke hvorfor kommunen selv ikke sikret seg denne siste historiske idyllen fra det gamle Jessheim? Det burde man tatt seg råd til!

Med ruvende bygninger på alle kanter og en fortetning man knapt har sett noe annet sted, er det et must å bevare noen gamle trehus med hage, særpreg og sjarm i byen.

Historielagets glimrende forslag, som støttes helhjertet, gikk ut på å be Dæhlie sette gården tilbake i opprinnelig stand med svalgang, stall og hage.

Og hvis ikke, bør formannskapet bruke sine virkemidler!

Jeg har for øvrig ikke hørt Fortidsminneforeningens stemme i denne saken?

For det er vel ikke slik i Ullensaker at utbyggere med kontakter, kjendisstatus og kapital skal få ture fram som de vil?

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no