27. jun
TA VARE PÅ. «Bevar gamle vakre Vilberg barneskole og riv alle tilbygg. Renover bygget og få en flott skolebygning», skriver Hanne Strømberg. Foto: Knut Øsmundset
 
Muligheter og synergier
LESERBREV. Åpent brev til fylkesmannen: Alternativ til utbygging av Tynsåkjordet/nedbygging av matjord i Eidsvoll.

Publisert: 07.apr.2017 18:00
Oppdatert: 07.apr.2017 21:21

Alternativ 1

Bevar gamle vakre Vilberg barneskole og riv alle tilbygg. Renover bygget og få en flott skolebygning, se på hva Doyen har gjort på tidligere Mork videregående skole med et tilsvarende bygg.

Flytt barnehagen til fylket sitt område ved Eidsvoll videregående skole (EVS). Her er det god plass. Det nye logistikk bygget blir ledig og vaktmesterboligen er ikke i bruk. Barnehagen vil ligge ved bygget som rommer linjer for helse, barn, og oppvekst. Spennende samarbeid kan da utvikles med gode synergieffekter for skolen og barnehagen.

Bruk nåværende barnehagetomt til utbyggingen av ny barneskole. Her er det god plass, parkering og ubrukte arealer rundt kan benyttes. Ved bruk av nåværende tomt og disse arealene er det mer enn nok plass til en ny barneskole. Bygg gjerne i flere etasjer. Se hvordan Hoppensprett har funnet en god løsning med liten skoletomt på industrifeltet, Jessheim. Bruk kommunens tomt vis a vie barneskolen (Alm Hansen-tomten) til buss avlasting for skolebarn og få opp et godt regulert lyskryss eller overgang/undergang. Bruk nåværende busslommer til foreldre som kjører barn til skolen. Det er barneskoler i våre byer som har mye mer trafikk enn denne fylkesveien og mange har tilsvarende løsninger.

Alternativ 2

Det er foreslått å bruke kunstgressbanen ved EVS til ny barneskole og flytte kunstgressbanen til tennisbanen, som er lite brukt. Her er det foreslått et fornuftig makebytte.

EVS har 140 mål tomt. Dette vil gi oss Campus Eidsvoll og være helt i tråd med nye tanker rundt elevers skoleløp.

Gammel klassestruktur vil bli historie over tid.

Førskolebarn kan få i undervisning på 1. trinn i barneskolen i fag de ønsker. Barneskoleelever kan få delta i fag på ungdomsskoletrinn og ungdomsskoleelever kan få delta på videregående nivå. Dette gjør vi noe av nå, men elever blir busset til tilbudene i grupper.

Her vil tilbudene være bare et frikvarter unna. Tynsåkjordet ligger faktisk for langt unna til å være et godt alternativ her (maks 5 minutter fra klasserom til klasserom).

Campus Eidsvoll vil også være et godt tilbud til de elevene som sliter i fag. De kan jobbe i klassetrinn under.

EVS har en idrettslinje, som med godt samarbeid vil være gode støttespillere i kroppsøving og aktiviteter for alle aldersgrupper. Flotte muligheter for synergier her.

Vi må tenke for fremtiden, ta vare på matjord, vakre gamle bygg og ikke minst lage spennende læringsarenaer for barn og ungdom. Fylket og kommunen må finne en god samarbeidsløsning.

Med Campus Eidsvoll vil vi bli en spydspiss i skoleutvikling.

Jeg vil tro at et slikt prosjekt vil kunne utløse tilskudd grunnet nytenkning. Dette er tilpasset opplæring i praksis.

Vi må tenke fremtid!

LES OGSÅ: Fotavtrykk eller skritthøyde?

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no