18. jul
 
Mye mer enn en god eldreomsorg
MENINGER: En god eldrepolitikk er mye mer enn en god eldreomsorg.

Publisert: 30.aug.2017 11:00
Oppdatert: 30.aug.2017 11:21

Nå når valgkampen er i gang snakkes det mye om god eldreomsorg, og det er bra. Oversikt fra NAV viser at det nå er over 800.000 alderspensjonister i Norge. Men det å være pensjonist omfatter mye mer enn å ha muligheten for et godt helse- og omsorgstilbud når sykdommen rammer.

En god eldrepolitikk handler også om levekårene i hele pensjonisttilværelsen. De siste tre årene har trygdeoppgjørene resultert i en reduksjon i realpensjonen. Det vil si at prisveksten har vært større enn veksten i pensjonen i kroner og øre. Pensjonistene har fått mindre å rutte med. Når vilkårene for eldre diskuteres er det noe som angår hele gruppen. For offentlige pensjonister slår dette ut dobbelt; fordi også tjenestepensjonen reguleres gjennom trygdeoppgjørene.

I de politiske utspillene hittil i valgkampen har utviklingen av pensjonene praktisk talt vært fraværende fra debatten. Med to hederlige unntak; ett konkret forslag fra Arbeiderpartiet i tråd med kravene i trygdeoppgjøret og utspill fra Fremskrittspartiet som bebuder et forslag. Men hva med de andre partiene?

For oss som tilhører gruppen alderspensjonister er det viktig at partiene klargjør sine standpunkt, og at vi nå får en ryddig eldrepolitisk debatt som ikke roter seg bort i tekniske spørsmål og om hva som er sagt og gjort da og da. For oss er det viktig hva som kommer i lommeboka neste år og årene deretter. Vi er mer enn 800.000 og vi har stemmerett!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no