20. apr
 
Nå er det for lengst nok
Hvor lenge skal vår norske regjering, vi, det internasjonale samfunn, tolerere det som skjer og har skjedd på Gazastripen i 70 år!

Publisert: 29.mai.2018 13:00
Oppdatert: 28.mai.2018 14:55

De siste ukers grusomheter fra Israels regjering og Netanyahu, har nå fått begeret til å flyte fullstendig over.

Den innmurede befolkning på Gaza, to millioner palestinere, har de siste uker gått i fredelige ubevæpnede demonstrasjoner for å protestere mot sine umenneskelige forhold i dette «verdens største fengsel». De bor fortsatt i ruiner etter fire kriger, har kun fire timers elektrisitet daglig, dårlig med mat, intet vann, det må kjøpes. Enorm arbeidsledighet og tusenvis av foreldreløse, invalide barn etter Israels grusomme kriger. De har ingen mulighet til å komme seg ut av elendigheten!

Da jeg, og mange med meg, har donert penger til Medical Aid for Palestinians, medisinsk hjelp for palestinerne, gjennom Facebook, har jeg fått mange venner blant palestinerne. De har videochattet med meg og uttrykt sin store glede over at noen nå også tenker på dem etter så mange år i glemsel.

Så hva skjer under deres fredelige demonstrasjon? Israelske soldater skyter med skarpt.

Over 60 mennesker er nå bekreftet omkommet, blant dem mange barn og kvinner. Over 3600 er såret. Sykehusene er overfylte, de har intet medisinsk utstyr til så mange. Så ovennevnte aksjon kommer godt med. I tillegg har norske Redd Barna i Gaza også en innsamlingsaksjon. Så her kan man gi penger, men de må være øremerket Gaza, for nå er nøden størst der! Så mitt månedlige bidrag går dit framover. Til de mange foreldreløse, invalidiserte barna Israel er årsak til.

Hva gjør så de israelske soldater da merkede hjelpemannskaper iler til for å hjelpe de sårede? De banker dem opp, gang på gang, sikter med geværene, sparker den sårede gjentatte ganger ut av båren.

Dette er dokumentert klart og tydelig på video – lagt ut på Facebook!

Et vanlig argument for Israel er at de har rett til å forsvare seg for å legitimere sine menneskerettsstridige handlinger. En av verdens største militærmakter, godt understøttet av USA med enorme beløp årlig! En ganske ujevn kamp mot Palestinas steiner.

Dette sier Israel også om den ulovlige blokaden av Gaza. Men gjennom Wikileaks lekkasje i 2010 ble det kjent for offentligheten at Israels virkelige hensikter med blokaden er noe helt annet enn å forsvare landet. Det virkelige motiv er at blokaden skal holde Gazas økonomi på kanten av kollaps – uten å falle utfor. Slik rammer de sivilbefolkningen for igjen å ramme Hamas. Men hvor mange er igjen av Hamas? De fleste fengslet, drept – og uten våpen!

Ingen tør/gidder gjøre noe med dette. Vi ser urettferdigheten, grusomhetene. Men i stedet belønner vi Israel. øker investeringene i israelske selskap på okkupert jord. Hvem forteller om dette i mediebransjen? Klassekampen, av og til Dagsavisen, det er svært stille både fra andre aviser, NRK OG TV 2.

Diplomati fungerer ikke. Boikott av israelske varer må til. Ifølge Utenriksdepartementet er ikke dette lovstridig, og både på Lillehammer i Trondheim og Tromsø er dette innført. Jeg oppfordrer alle kommuner til å følge etter.

Det er mange kriger og grusomheter i verden – men dette er verdens lengste konflikt.

Nå må regjering og samfunn virkelig reagere overfor Israel!


 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no