21. jan
SKOLE: «Barna er det viktigste vi har. Vi må gjøre mer for å hjelpe de gjennom skoleløpet på en god måte slik at de går ut av skolen med et vitnemål eller fagbrev i hånden,» skriver Håkon Snortheim i Nannestad Høyre. ?Arkivfoto: Magnar Haraldsen
 
Nannestad-skolen skal gi barn og elever tidligere og bedre hjelp
SKOLE: Alt for mange barn går ut av skolen uten å kunne lese, skrive og regne skikkelig. Fraværet er for høyt og alt for få barn som trenger litt ekstra hjelp får den tidlig nok og av kvalifiserte fagpersoner.

Publisert: 10.des.2019 09:30
Oppdatert: 10.des.2019 09:47

I Akershus er elevene i median borte fra skolen 5 dager i året. I Nannestad er det samme tallet 8 dager i året. Det er flere dager og timer hvor elevene går glipp av viktig undervisning som kan være avgjørende for både sosial og faglig mestring.

Det kan være ulike grunner til at elever er mye borte fra skolen, men vi må komme til bunns i hva fraværet skyldes. Spesielt viktig er det hvis det er barn som er borte fordi de ikke har det så bra, enten på skolen eller hjemme.

Siden vi alle er forskjellige betyr også det at vi alle trenger å få oppfølging på ulikt vis. Mange skoler har i dag gode systemer for å avdekke og følge opp fravær, men det gjelder ikke alle.

Derfor vil Høyre i Nannestad foreslå å ansette en skolepsykolog på Nannestad Ungdomsskole. Det kommer sammen med den oppfølgingsplikten som Høyre i regjering. Nå får skolene en plikt til å følge med og følge opp elevene. Det er viktig og riktig for alle barna i kommunen vår.

Barna er det viktigste vi har. Vi må gjøre mer for å hjelpe de gjennom skoleløpet på en god måte slik at de går ut av skolen med et vitnemål eller fagbrev i hånden. Stortingsmeldingen om tidlig innsats og inkluderende fellesskap er et viktig bidrag i dette arbeidet. Vi vet at jo tidligere vi klarer å hjelpe elevene jo større effekt har det for både læringen og den personlige utviklingen deres. Derfor er Høyre så opptatt av at vi må sette inn tiltakene før gapet mellom elevene blir for store til å tas igjen.

Selv om mye går bra i norsk skole, kommer skolepartiet Høyre aldri til å la gode tall bli en hvilepute. Vi er avhengige av at vi som kommunepolitikere er gode skoleeiere og prioriterer det som gir mest og best effekt. Høyre kommer til å jobbe mye for å gjøre barnehagen – og skolen enda bedre i stand til å gi alle elever tilpasset undervisning og følge bedre opp elever med særskilte behov.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no