22. apr
NEDLEGGELSE. «Hvordan kan Trøen (H) og Huitfeldt (Ap) sitte på sin brede bak på Stortinget uten så mye som å løfte en finger for å beholde skattekontoret på Jessheim?» spør Petter Stensby.
 
Nedleggelse av skattekontoret
LESERBREV. 1. juni 2017 blir en merkedag for Øvre Romerike. Fra denne dag forsvinner skattekontoret for de seks kommunene: Gjerdrum, Nannestad, Hurdal, Eidsvoll, Nes og Ullensaker.

Publisert: 17.mar.2017 09:48
Oppdatert: 17.mar.2017 09:48

Fra denne dag må de fra Øvre Romerike, som trenger hjelp til selvangivelse, skattekort, salg av eiendom, arveoppgjør, flytting, inngåelse av ekteskap, etablering av næringsvirksomhet osv., reise til Lillestrøm, eventuelt Oslo for å få hjelp/veiledning til disse tjenestene. Et servicekontor som årlig betjener mellom 12’ og 15.000 besøkende.

Et kontor som betjener landets sterkest voksende region hva gjelder tilflytting. I tillegg til å ha landets hovedflyplass, landets nyeste syke- og helsehus, samt landets største næringspark under utbygging. Forstå det den som kan. At 40 arbeidsplasser flyttes til Lillestrøm er ingen krise for de ansatte, de er fortsatt i etaten og flytter med, men det at servicekontoret blir lagt ned er etter mitt skjønn en «katastrofe» for denne regionen, dens innbyggere og næringsliv. Et skattekontor som ville ligge midt i «smørøyet» dersom det fikk bestå. Det har pr. denne dato ikke framkommet et eneste fornuftig argument for hvorfor skatt Øst sitt kontor på Jessheim skal nedlegges.

Hvorfor skal gamle og unge, oppegående mennesker måtte reise til Lillestrøm for å få den hjelp de trenger i skattemessige relasjoner. Det er ikke like lett for alle å benytte elektroniske tjenester. Noen har ikke interesse av data, ikke forutsetninger for å lære data og noen må kanskje sågar først lære norsk, for deretter å lære et stammespråk som bare spesielt interesserte forstår. For mange er dette en svært frustrerende situasjon. Hvorfor har ikke de lokale politikere på Stortinget gjort noe for å beholde kontoret på Jessheim? Hvordan kan Trøen (H) og Huitfeldt (Ap) sitte på sin brede bak på Stortinget uten så mye som å løfte en finger for å beholde skattekontoret på Jessheim? Er ikke de valgt inn av stemmer fra Øvre Romerike? Skal ikke de prøve å ta gjenvalg til høsten?

I parentes må det bemerkes at Sp er det eneste partiet på Øvre Romerike som har løftet en liten finger for å sette saken på dagsorden. Personlig møter jeg daglig personer som er meget fortvilet over nedleggelsen av kontoret og som i likhet med meg ikke skjønner hvorfor. Noen forklaring venter jeg ikke å få, for det må man nok være stortingspolitiker eller jobbe i finansdepartementet for å forstå. For de håpefulle, det blir nok ikke noe «skatteamnesti» for oss på Øvre Romerike selv om skattekontoret på Jessheim nedlegges.

Petter Stensby
Alternativ Ullensakerliste

LES OGSÅ: Noen vil ha pub og gatekjøkken. Andre stemmer for et kulturelt samlingssted

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no