18. jul
NEI: Hege Svendsen og Ole Guttorm Brenden skriver at Eidsvoll Ap vil forsøke å unngå eiendomsskatt. ?Arkivfoto: Jan Arne Sandholtbråten/Glen Widing
 
Eidsvoll Ap om eiendomsskatt: Nei, så lenge det er annen inndekning
SKATT: Svar til Arne K. Haugen og Eidsvoll Frp om eiendomsskatt.

Publisert: 14.apr.2018 12:00
Oppdatert: 13.apr.2018 14:26

Vi registrerer at Frp er veldig opptatt av Ap sin politikk, det er hyggelig. Siden Frps representanter tydeligvis glemte å notere seg det vi sa i finansutvalget, så anbefaler vi å notere ned følgende: «Eidsvoll Ap stemmer ikke for å innføre eiendomsskatt dersom det finnes bedre løsninger som ikke går på bekostning av tjenestetilbudet til innbyggerne».

Vi kan også betrygge Frp med at Eidsvoll Arbeiderparti også vedtok følgende uttalelse enstemmig, på sitt årsmøte i februar: «Eidsvoll Ap skal alltid bestrebe seg på å jobbe for bedre kvalitet i de felles velferdstjenestene. Et godt felles, offentlig tjenestetilbud for alle, skal alltid være høyest prioritert. Eidsvoll Ap skal ikke innføre eiendomsskatt i Eidsvoll kommune så lenge det finnes inndekning som ikke går ut over tjenestetilbudene til innbyggerne. Må eiendomsskatt innføres, skal den kun innføres for å dekke renter og avdrag på lån til investeringer, og det skal jobbes for at den skal være moderat og ikke over 4 promille. Blir eiendomsskatt innført, skal det jobbes for at de som har det vanskelig økonomisk, ikke skal bli hardere rammet». I tillegg vedtok vi å jobbe for å få ansatt en næringssjef for å få fortgang i utviklingen.

Vi sa også nei til eiendomsskatt i 2018 i budsjettbehandlingen og uttalte både i media og på talerstolen at vi prøver å finne løsninger for 2019 og videre, for å unngå eiendomsskatten. Det jobber vi med nå.

Med tanke på de KOSTRA-tallene vi har fått presentert, så ser ikke vi noen muligheter for å kutte i tjenestene. Tvert imot. Eidsvoll Ap mener vi trenger å satse mer for å få bedre tjenester. Derfor har vi investert i flere ansatte i barnevernet, noe vi også ser fungerer og hvor vi nå går opp veldig mange plasser på kommunebarometeret.

I år har vi også investert i flere sykepleiere, miljøterapeuter, psykologer, fysioterapeuter, ergoterapeuter, helsesøstre, pedagoger i barnehagene, planleggere med mer. Dessverre stemte Frp og Høyre imot og ville ta bort stillingene. Noe de heldigvis ikke fikk flertall for. Vi trenger å forbedre oss.

Det viser seg nå at kommunen går med overskudd for 2017. Gir også Frps Siv Jensen oss litt mer penger over statsbudsjettet i år enn hun gjorde i fjor, så er det kanskje mulig vi finner løsninger for nettopp å unngå eiendomsskatten, uten å måtte kutte i tjenestene i 2019. Det gjenstår å se når tallene blir presentert og finansutvalget har konkludert. Men vi håper på det, for vi ønsker overhodet ikke å innføre eiendomsskatt dersom det er mulig å unngå det.

Og til oppklaring siden Frp vier så mye av sin tid på å spekulere i våre verv: Ingen har fått sparken i vårt parti, både vi og partiet valgte å bytte plass på oss, fordi Ole Guttorm ble valgt inn som vara på Stortinget og som vara til styret i Akershus Ap. Det var også en bedre løsning for oss, fordi Hege sitter i lokalpolitikken og har best overblikk der.

Vi håper dette var oppklarende og at Frps representanter fra nå av kan bruke litt mindre tid på å spekulere i Aps politikk og litt mer tid på å få sine statsråder til å prioritere velferd i kommunene i stede for skattelette til de rikeste.

Hege Svendsen er leder Eidsvoll Ap
Ole Guttorm Brenden er nestleder Eidsvoll Ap

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no